EDREMİT’ E İŞKUR HİZMET MERKEZİ AÇILIYOR
Tarih : 2014.08.15  09:51:49
AK PArti Balıkesir milletvekili Ali AYDINLIOĞLU yaptığı açıklamada Edremit’e İş-Kur hizmet merkezi kurulacağını söyledi. Aydınlıoğlu “Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığının verdiği karar ile Edremit ilçesinde bir hizmet merkezi kurulacak ve bu hizmet merkezi Havran, Burhaniye, Ayvalık ve Gömeç’ ede hizmet vermesi sağlanacaktır.

. Artık körfez bölgesinde iş arayan vatandaşlarımız Balıkesir il merkezine gitmek zorunda kalmayacak aynı şekilde işverenlerimizde İŞKUR’la ilgili işlemlerini Edremit hizmet merkezinden yürüteceklerdir” dedi. S.4’te 

 

                Çalışma ve İş Kurumunun hizmetlerinin arttırılması, daha aktif ve verimli yürütülmesi amacıyla ilimiz Edremit ilçesine hizmet merkezi açılması gerektiğini çalışma ve sosyal güvenlik bakanımıza defalarca yazılı ve sözlü olarak ilettik.

            Bilindiği üzere ilimiz Körfez bölgesi il merkezine 100-150 km uzaklıkta olup bölgemizde İŞKUR tarafından işyeri ziyaretlerinin yapılması ekonomik olmamakla birlikte etkin bir çalışmada gerçekleştirilememekteydi. İşkur iş ve meslek danışmanlarının bölgemize yaptığı ziyaretlerde günün 3 saati yolda geçmekteydi. Tüm çabalara rağmen il merkezine olan uzaklık nedeniyle işverenlerimiz ve iş arayan vatandaşlarımız İŞKURA yeterince müracaatta bulunmamaktaydı. Balıkesir İŞKUR’a iş aramak üzere giden vatandaşlarımızda önemli bir zaman ve maddi kayıp yaşamaktaydı. Vatandaşlarımızdan yaptığım bölge ziyaretlerinde bu konuda tarafıma çok talep gelmekteydi.

            Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığının verdiği karar ile Edremit ilçesinde bir hizmet merkezi kurulacak ve bu hizmet merkezi Havran, Burhaniye, Ayvalık ve Gömeç’ ede hizmet vermesi sağlanacaktır. Artık körfez bölgesinde iş arayan vatandaşlarımız Balıkesir il merkezine gitmek zorunda kalmayacak aynı şekilde işverenlerimizde İŞKUR’la ilgili işlemlerini Edremit hizmet merkezinden yürüteceklerdir.

            Hizmet merkezinin en kısa zamanda açılması için Balıkesir Çalışma ve İş kurumunca çalışmalara başlanılmıştır. Bölge halkımıza hayırlı olmasını temenni ederim.” Dedi.    

1829 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri