Kurtdere heyecanı başladı
Tarih : 2014.08.16  09:01:18
Karesi Belediyesi tarafından düzenlenen '34. Geleneksel Kurtdereli Güreşleri Programı' başladı. 32'si başpehlivan, yaklaşık 450 güreşçinin er meydanına çıkacağı bilgisini veren Başkan Yücel Yılmaz: "Amacımız; güreşleri kendi aramızda bir etkinlikten ziyade, yurt içi ve uluslararası arenaya yaymaktı. Bunu da başaracağımıza inanıyorum. Kırkpınar'la eşdeğer güreş organizasyonu yapmaya çalışıyoruz" dedi.

MEVLİD-İ ŞERİF OKUTULDU 
Karesi Belediyesi'nin üç gün boyunca festival havasında düzenlediği 34.Geleneksel Kurtdereli Güreşleri programı, Kurtdere Mahallesi'nde Mevlid-i Şerif, mehter takımı ve 'Kurtdereli Mehmet Pehlivan' konulu fotoğraf sergisi ile başladı. Programa, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz belediye başkan yardımcıları, Güreş Ağası Abdullah Altıntaş, İl kurum müdürleri ve halk yoğun ilgi gösterdi. 
Program, Kurtdereli Mehmet Pehlivan Camii'nde okutulan Mevlid-i Şerif ile başladı.  Ardından Kurtdereli Er Meydanı'na kadar Balıkesir Mehter Takımı eşliğinde yürüyüş yapıldı. Er meydanının önünde de vatandaşlara pilav-ayran ikram edildi.
VALİ TURHAN KURTDERELİ ER MEYDANI'NA HAYRAN KALDI 
Mevlidin ardından, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve protokol üyeleri, baştan tırnağa revizyondan geçen er meydanını inceledi. Eski yıllardaki haline göre çok büyük bir değişiklik olduğunu belirten Vali Ahmet Turhan: "Er meydanı ve Kurtdere Mahallesi çok güzel olmuş. Kurtdereli, Kırkpınar'dan da daha iyi bir duruma getirilmiş. Emeği geçen herkesin eline sağlık" diyerek beğenisini dile getirdi. 
"GELENEKLERİMİZİ HERKESE YANSITACAĞIZ"
Protokol tribününü, çim alanı ve güreşçilerin soyunma odasını inceleyen Başkan Yücel Yılmaz, yapılan çalışmaları şöyle değerlendirdi: "Öncelikle bizlere katmış oldukları enerjiden dolayı Kurtdere Mahallesi sakinlerine teşekkür ederim. Büyükşehir Belediyesi'nin desteği, Karesi Belediyesi personelinin ve Kurtdereli güreşleri temsilcilerinin yoğun çalışmasıyla bugün sizlerin karşısındayız. Güreşlere hazırlanırken nasıl bir organizasyon yapılması gerektiğini çok tartıştık. Köylülerimizle bir araya geldiğimizde temel amacımız; kendi aramızda bir etkinlikten ziyade, yurt içi ve uluslararası arenaya çıkmaktı. Yağlı güreş kültürümüzü ve pehlivan ritüelimizi herkese yansıtmak.
Pazar günü 5 ayrı kanalın canlı yayın yapacağı bilgisini veren Başkan Yücel Yılmaz: "Cumartesi akşam Kurtdere'de halk konseri var. Sanatçılarımız Hakan Diler, Ali Çakar ve İsmail Özkan sahne alacak. Çevre illerin tamamı davet edildi. Pazar günü de 32'si başpehlivan olmak üzere Türkiye'nin her yerinden gelen yaklaşık 450 pehlivan güreşlere katılacak. Güreşlerde boy atlama olduğu için ilgi oldukça yüksek. Aynı zamanda Federasyon Başkanımız Hamza Yerlikaya'da Kurtdere'de olacağını bildirdi. Güreşler kaliteli bir şekilde olacak. Geçmiş yıllarda olduğu gibi 3 yıl üst üste kazanan başpehlivana altın kemer verilecek. Kırkpınar'la eşdeğer güreş organizasyonu yapmaya çalışıyoruz. Gelen tüm güreşseverlere Kırkpınar'ın rövanşını yaşatacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

265 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri