“STRATEJİK PLAN ÇOK TARTIŞILACAK”
Tarih : 2014.08.20  09:35:43
Ayvalık’ın 5 yıllık stratejik planı hazırlanıyor. Birim müdürleriyle toplantı yapan Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ilçenin 5 yıllık stratejik planı içinde su, trafik gibi acil çözüm bekleyen konular ile çevre konusunda tehdit oluşturan sorunların çözümüne öncelik verileceğini kaydetti.

Ayvalık Belediyesi Kırlangıç Tesislerinde, Birim Müdürlerine yönelik Stratejik Plan Toplantısı düzenlendi. İlçenin önümüzdeki 5 yıllık planlamasının masaya yatırıldığı toplantıda, ilk olarak belediye birimleri arasındaki koordinasyon kopukluklarının düzeltilebilmesi için tüm birimlerin içinde bulacağı yeni bir hizmet binası yapılması gerektiği vurgulandı. Rahmi Gençer’in başkanlık ettiği toplantıda başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri de hazır bulundu. Ayvalık Belediyesi’ni ifade edecek sloganın da ele alındığı toplantıda, Strateji Geliştirme Uzmanı tarafından stratejik plan hakkında sunum yapıldı. Programda ayrıca belediyenin gelir ve giderleri hakkında da bilgi verildi.

 

“VATANDAŞLARIN GÖRÜŞLERİ DE PLANLAMA SÜRECİNE DAHİL EDİLECEK”

Ayvalık'ın önümüzdeki 5 yılının planlandığını söyleyen Başkan Gençer, “Bir an önce Ayvalık halkına hizmet verebilmek için başkan yardımcıları ve ekibimle birlikte hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki 5 yılda neler yapacağımızı planlıyoruz. Bizim Ayvalık'ta çevreyle ilgili tehditler var. Suyumuzun sıkıntılı olması, Trafik bizim için tehdit oluşturuyor. Bu da burada hem yaşamı hem de ilçenin ekonomisini etkiliyor. Günlük yaşamı zorlaştıran trafik sorunu ve diğer sorunlar için düzenleme yapılması gerekir. Bunları öncelikle yeni projelerle ve elimizdeki imkanları değerlendirerek yapmayı planlıyoruz. Yolları, sokakları yeniden düzenlemeliyiz. Hedeflerimiz nelerdir, Ayvalık Belediyesi'nin bu 5 yıl içerisinde nereye getirmek istiyoruz ve bunları hangi takvimde yapmak istiyoruz yani ilk yıl, 2., 3. ,  4. ve 5. yıl. Hem kendimizi çek edip bakacağız geriye dönüp yaptık mı yapmadık mı? Bunların bütçesini nasıl yaratacağımızı da koyacağız buraya. Bu stratejik plan dışında Ayvalık'a yatırım yapılabilir. Güncel gelişmelere göre değerlendirilebilir ama bizi kanun bağlıyor. Biz stratejik planımızı halkın önüne koyacağız. Diyeceğiz ki biz 5 yılda bunları taahhüt ediyoruz, bunları bu şekilde yapacağız. Burada hata yapmamamız lazım, çok büyük risklere giriyoruz 3-4- 5 sene sonrası için. Tabi stratejik plan çok tartışılacak Ayvalık'ta. Onun için çok ciddiye almamız gerekiyor. Bunun yanında ilçemiz için fırsata dönüştürebileceğim en önemli unsur yabancı turizm. Havaalanının bu bölgede yapılması bizim için bir fırsattır. Ulaşımın kolay yapılması sadece yabancı turizm değil iç turizmde de hareket getirecektir. Aynı şekilde Ayvalık'ta tarımsal sanayiye yönelik yapacağımız yatırımlar da fırsat olabilir. Turizm bizim en büyük fırsatlardan bir tanesi. Ayvalık'ın doğal güzelliği, ürünler, bunlar bizim için büyük fırsat. Ayvalık halkı bize güvensin. Onlara hak ettikleri hizmetleri sunacağız. Ayvalıklıların sağlıklı, modern bir kentte yaşamaları için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Ayvalık'ın, spordaki potansiyelini ön plana alacağız. Kültür ve Sanat etkinliklerimizi, halka daha çok açmak ve hatta etkinlikleri açık alanlara taşımak ve Ayvalık'ı her alanda örnek kent yapmak da hedeflerimiz arasında. İlçemizin 5 yıllık Stratejik Planında hayat bulacak ve ilçemizi yepyeni ve umut dolu bir geleceğe taşıyacaktır” diye konuştu.

Ayvalık Belediyesi, ilçenin 5 yılına ışık tutacak olan 2015 - 2019 Stratejik Planı’nın hazırlık sürecinde halkın görüşlerini de alacak. Ayvalık halkının öneri ve talepleri de alınacak, vatandaşların görüşleri de planlama sürecine dahil edilecek” dedi.  5 yıllık stratejik planın Ekim ayında Belediye Meclisi’ne sunulması planlanıyor.

Nilgün KAYA

230 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri