“HERKESE EŞİT HİZMET GİDECEK"
Tarih : 2014.08.21  10:10:07
Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Sağay, güne müjdeli haberlerle Kabakdere Mahallesi'nde başladı.

Kalabalık bir grup tarafından karşılanan Başkan Sağay, çocuklar için park, gençler için iş, büyükler için de arsa ve mesire alanı konularında büyük bir yol kat ettiklerinin müjdesini verdi.

Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Sağay, Kabakdere Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın selamını iletti. Sabah saatleri olmasına rağmen mahalle halkı, Başkan Sağay'ı büyük bir coşkuyla karşıladı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı kahvehane toplantısında, Başkan Sağay, halkının sorunlarını dinledi ve çözüm aradı.  KABAKDERE'DE ÇANAKKALE'YE GİDİYOR
Öncelikle seçim döneminde verilen sözlerin bir bir yerine getirildiğini hatırlatan Başkan Sağay, Perşembe günü sabah Çanakkale'ye 50 yaş üzeri vatandaşların gönderileceğini söyledi. Yolculuk için Kabakdereli vatandaşların hazırlıklarını yaptıklarını söyleyen Mahalle Muhtarı Seyhan Açıkgöz, Başkan Yücel Yılmaz'a teşekkür etti. Vatandaşların her hangi bir hazırlık yapmasına gerek olmadığını vurgulayan Başkan Sağay, "Yolculuğa çıkacak vatandaşlarımız evlerinde börek-poğaça gibi gıda hazırlamasınlar.  Çanakkale gezisine gidecek vatandaşlarımıza Altınoluk'ta deniz manzaralı bir restoranda sabah kahvaltısı verilecek. Ardından Çanakkale'de de öğlen yemeği verilecek. Biz zaten tüm ihtiyaçlarınızı karşılıyoruz" dedi.
HER MAHALLEYE EŞİT HİZMET GİDECEK
'Halktan hiç bir zaman kopmadan yolumuza devam edeceğiz' diyen Başkan Sağay sözlerini şöyle sürdürdü:"Hiç bir mahallemizi hiç bir vatandaşımızı ayırmayacağız. Herkese her mahalleye eşit hizmet gidecek ve daha hızlı bir şekilde ilerleyeceğiz."
"KARESİ BELEDİYESİ'NDEN ÇOK MEMNUNUZ"
Belediye Başkanı ve yardımcılarını her zaman kendileri ile kucaklaşmasını talep eden Kabakdere Mahalle Muhtarı Seyhan Açıkgöz ve mahalle sakinleri, "30 Mart 2014 yerel seçimlerinden buyana yapılan hizmetlerden çok memnunuz. Sizlere güveniyoruz. Biz yıllardır diğer köylerden hep daha az hizmet aldık. Kültür, eğitim konusunda hizmet hiç yok denecek kadar az bu mahallede..." diye konuştular.
"KAÇAK YAPILAŞMA VE ARSA SORUNU ÇÖZÜLECEK"
İmar konusunda da yakınan Muhtar Seyhan Açıkgöz, Kabakdere'de büyük bir imar sıkıntısı olduğunu ve bu sorunun çözülmesini istedi. Mahallede çok sayıda kaçak ev olduğunun bilgisini veren muhtar Muhtar Açıkgöz, mahallelilere arsa satılırsa bu sorunun çözülebileceğini söyledi. Hemen imar konusunda mahallenin incelenmesi talimatını veren Başkan Sağay: "Ekiplerimiz imar konusunda burada inceleme yapacak. Ardından kullanışlı özenilmiş prototip bir ev projesi yapalım ve herkes aynı projeyi kullansın.  Arsa sorununu kısa sürede çözüme kavuşturup kaçak yapılaşmayı da önleyeceğiz" dedi.
KABAKDERELİ ÇOCUKLARA PARK MÜJDESİ
Öte yandan mahallede çocukların daha iyi vakit geçirebilmeleri adına çocuk parkı yapacakları müjdesini de veren Başkan Sağay, vatandaşlara mahalleye canlılık getirecek bir mesire alanı yapmayı da önerdi. Köyün girişinde uygun bir alan olduğunu belirten Başkan Sağay: "İçinde çocuk parkının, restoranının da bulunacağı bir mesire alanı yapsak hem burada yaşayan vatandaşlar hem de dışarıdan gelen misafirler için çok kullanışlı olur" dedi.
"İŞ BULMA KONUSUNDA YARDIMCI OLACAĞIZ"
İş konusunda kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlara yardımcı olacaklarını belirten Başkan Sağay: "Belediyemize yapılan iş başvurularını diğer işverenlerle de paylaşıyoruz.  Yakında SEKA ve Çinli iş adamlarının Organize Sanayi Bölgesi'ne yapacakları fabrikalar çalışmaya başlayacak. Bu fabrikalara da işçi alımları olacak. İşte bu noktada belediyemize yapılan iş başvuru formlarını fabrikaların insan kaynaklarına ulaştıracağız ve Balıkesirli vatandaşlara da dolaylı yönden istihdam sağlamış olacağız" dedi.
KABAKDERE'DE YÜZDE 700 OY ARTTI
30 Mart 2014 Yerel seçimlerinde Kabakdere Mahallesi'nden alınan oy oranın, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 700 arttığını belirten Başkan Sağay, "Biz dediğimiz gibi ayrım yapmıyoruz. Her mahalleye eşit yatırım yapıyoruz" dedi.  Başkan Sağay'ın sözlerinin çok doğru olduğunu belirten mahalle halkı: "Kabakdere Halkı, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'a emanet. Biz sizlere güveniyoruz" diyerek Başkan Yücel Yılmaz'ın arkasında olduklarının mesajını verdiler. 

320 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri