AV SEZONU DUALARLA AÇILDI
Tarih : 2014.08.26  10:01:13
Edremit faaliyet gösteren, Edremit Gümrük Avcılık ve Atıcılık Öğretim Gençlik Spor Kulübü Derneği tarafından yeni sezonun açılması dolayısıyla mevlit hayrı düzenlendi.

Tuzcumurat Mahallesindeki kulüp binasında tüm üyeler ve vatandaşlar için hazırlanan hayır’a; Edremit Belediye Başkan Vekili Mehmet Ertaş, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri ve çok sayıda avcı katıldı. Yeni av sezonunun kazasız belasız ve bol bereketli bir sezon olmasını dileyen Kulüp Başkanı M.Mahmud Aydın, Kurallara uyularak tabiata zarar vermeden avcılık yapılması gerektiğini vurgulayarak, Avcılığın vahşet değil yalnızca bir spor olduğunu ifade etti. Aydın, Avlanma kartı ve pulu olmadan avlanmanın yasak olduğunu hatırlatarak, "Avcı arkadaşlarımız Avlanma pullarını avlanacakları bölgeye göre alsınlar. Aksi takdirde çok ağır cezaya maruz kalabilirler. Avlanma kartı ve pulu almadan kesinlikle avcılık yapmasınlar" dedi.

Birinci grup kuşlar olarak adlandırılan Bıldırcın ve Üvek avı’nın 23 Ağustos 2014 Cumartesi günü açıldığı, diğer av hayvanı türlerinin ise 15 Ekim 2014 tarihinde avlanmasının serbest olacağı öğrenildi. Tüm av türlerini kapsayan yasağın ise 15 Şubat 2015’de başlayacağı vurgulandı.  Avlanma limitlerinin ise; Bıldırcın 10, Üveyik 8, Karatavuk 3, Keklik 2, Çil keklik 2, Çulluk 4, Tavşan 1, Tahtalı 3, Ördek 6 ve Domuz 2 adet olarak açıklandı.

Açılışta okunan Mevlit-i Şerifin ardından Edremit Müftüsü Kemal Karadeniz yaptığı dua ile avcılara yeni sezonda kazasız ve belasız biz sezon geçirmeleri ve avcılığın dinimizdeki yerine vurgu yaparak uyarılarda bulundu. Kulüp yönetimi tarafından misafirlere ballı lokma tatlısı ve dondurma ikramı yapıldı.

212 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri