EDREMİT’TE KURTULUŞ COŞKUSU YAŞANACAK..
Tarih : 2014.09.08  09:34:08
Edremit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıl dönümü coşku içerisinde kutlanacak. Resmi törenlerin dışında Edremit Belediyesi tarafından hazırlanan etkinlikler çerçevesinde 9 Eylül Kurtuluş günü önceki yıllarda olduğu gibi geçit törenleri, konserler, söyleşi ve fener alayı ile esaretten kurtuluşun yıl dönümü coşku içerisinde kutlanacak. Akşamda ilçede ki camilerde mevlit okutulacak.

Geçtiğimiz yıllarda sönük geçen Edremit’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü için bu yıl geniş katılımlı bir program hazırlandı. 9 Eylül 1922 tarihinde düşman işgalinden kurtulan Edremit ilçesinde esaretten kurtuluşun 92. Yıldönümü resmi kutlama törenlerinin dışında Edremit Belediyesi tarafından hazırlanan geniş kapsamlı etkinlikler ile coşku içerisinde kutlanacak. Edremit Belediyesi tarafından ilçede ki tüm dernekler, muhtarlar, avcı kulüpleri, esnaf odaları ve tüm sivil toplum örgütlerinin görüşleri alınarak hazırlanan programa göre 9 Eylül kurtuluş günü dolu dolu geçecek.

 

9 Eylül 2014 Salı günü ilk olarak sat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumu ve saygı duruşunda bulunulacak. Soğuk tulumba mevkinden atlı efeler gelerek protokole bayrak sunumunda bulunacaklar. Resmi törenlerin ardından yapılacak etkinlikler çerçevesinde ise Menderes Bulvarı üzerinde yaya olarak Gaziler, folklor ekipleri, Sivil Toplum Örgütleri, Spor kulüpleri, avcı kulüpleri ve araçlı ekiplerin  katılımı ile tören geçişleri yapılacak. Saat 12.00’de Faruk Serpil Parkı’nda şehitler anısına lokma hayırı ardından Türk Halk Müziği Sanatçısı Zeki Çiçek ve mahalli sanatçıların konseri ve halk oyunları sergilenecek. Akşam saat 19.00’da Güre Mahallesi ADD Çay Bahçesi’nde “Kuvayi Milliye ve Edremit’in kurtuluşu” konulu söyleşi ile Türk Halk Müziği konseri ve halk oyunları gösterisi yapılacak. Saat 21.00’de Akçay Mahallesi’nde askeri kamp önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar fener alayı düzenlenecek.

 

Akşam yatsı namazından önce ise ilçede ki Edremit Bekirefendi, Şeht Hamdibey, Eğilmezler, Gümrük, SSK arkası Yeni Camii, Zeytinli Merkez, Zeytinli Altınkum, Güre Merkez, Güre İskele, Akçay Merkez, Altınoluk Paşa, Altınoluk Köy,Kadıköy Merkez, Narlı, Avcılar, Kızılkeçili camilerinde Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için mevlit okutulacak.

 

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, 9 Eylül’ün ilçe tarihinin en önemli günlerinden birisi olduğunu belirterek, “Emperyalizme ve sömürüye başkaldırının ilçemizde zaferle sonuçlandığı gün olan 9 Eylül kurtuluş günümüzü başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Şehit Hamdibeylerin ve tüm şehitlerimizin aziz hatıralarına yakışır bir şekilde coşku içerisinde kutlayacağız” dedi. Başkan Saka, önceki yıllarda sönük geçen kurtuluş günü kutlamaları için her kesimin görüşü alınarak bir program hazırlandığını belirterek, "Edremit'imizin düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümünde "biz yaptık oldu" anlayışı yerine ilçemizde ki tüm sivil toplum örgütleri ile görüşerek,  birlikte tartışarak daha iyiye, daha güzel nasıl ulaşabiliriz diye fikir alış verişinde bulanarak kapsamlı bir program hazırladık. Geçmişini iyi bilmeyen toplumlar geleceğini sağlıklı kuramazlar anlayışı ile esaretten ve baskıdan kurtuluşun yıl dönümü olan 9 Eylül kurtuluş günümüzü başta Edremit’li hemşerilerimiz olmak üzere tüm odalarımız, derneklerimiz ve sivil toplum örgütlerimizin katılımı ile coşku içerisinde kutlayacağız.  9 Eylül Salı günü Cumhuriyet Meydanı’nda başlayacak olan kutlamalara tüm halkımızı davet ediyoruz" dedi.

 

 

 

474 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri