EDREMİT’TE CHP’NİN 91. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI
Tarih : 2014.09.10  09:39:40
Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 91. Yıl dönümü Edremit İlçe başkanlığı tarafından Şehit hamdibey Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Törende bir konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Yurt Yıldırım “Benin iki eserim var, birisi Türkiye Cumhuriyeti, diğeri CHP’dir diyen ulu önder Atatürk tarafından kurulan partimizin 91. Yıldönümü kutlu olsun” dedi.

CHP’nin kuruluşunun 91. Yıldönümü nedeniyle parti binasında toplanan CHP’liler, Hürriyet Bulvarı, Sıtkı Paşa Caddesi üzerinden ellerinde Türk ve CHP Bayraklarıyla İlçe Başkanı Yurt Yıldırım öncülüğünde yürüyerek Şehit Hamdibey Meydanı’na geldiler.Şehit Hamdibey Meydanı'nda Yurt Yıldırım tarafından, Atatürk Anıtı'na çelenk konulduktan sonra saygı duruşunda bulundu ve ardından ise İstiklal Marşı'nı okundu. Törene CHP’li Edremit belediye Başkanı Kamil Saka, CHP İlçe başkanı Yurt Yıldırım, CHP Balıkesir İl Başkan Yardımcıları Ensar Aytekin ve Fazlı Kamalı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, “Benin iki eserim var, birisi Türkiye Cumhuriyeti, diğeri CHP’dir diyen ulu önder Atatürk tarafından kurulan partimizin 91. Yıldönümü kutlu olsun. Cumhuriyet Halk Partisi emperyalizme karşı ulusal başkaldırının öncüsü olan, Anadolu’da yerel kimlikten ulusal kimliğe, ulusal dayanışmaya ulaşmayı sağlayan Mudafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin devamı olarak 9 Eylül 1923’te Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuştur. CHP’nin tarihsel kimliği Atatürk devrimlerinin birikimleri ile altı ok ilkeleri eşliğinde; Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik Laiklik ve devrimcilik ile taçlanmıştır. Kemal Atatürk’ün “Bağımsızlık benim karakterimdir”, İsmet İnönü’nün “Namuslularda en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır” sözleri ile özünü oluşturan soylu ve erdemli bir gelenek ile şekillenmiştir. Kuruluşumuzun 91. Yılında da aynı anlayış, aynı amaç ve aynı gaye ile yoluna devam edeceğiz. CHP’nin kurucusu ve ilk Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ulusal bağımsızlığımızı sağlayan Cumhuriyeti kuran, saltanatı yıkan, hilafete son veren, çağdaşlaşma yolunda peş peşe devrimleri gerçekleştiren demokrasiye geçişi sağlayan, sosyal devletin gerçekleşmesine öncülük eden bir partidir. Bugün ülkemizin içerisinde bulunduğu bir karabasan gibi üzerimize çöken bu karanlıktan aydınlığa çıkışın yolunu siz saygıdeğer partililerimizin azim ve kararlığı ile gerçekleştireceğiz. Çağdaş, sosyal demokrasinin evrensel değerleri olan özgürlük, eşitlik, dayanışma, emeğin üstünlüğü, gelişmenin bütünlüğü ve etkinliği ile demokratikleşme kavramları, öncülüğünde içinde bulunduğumuz dönemde ki Türkiye’nin önünü açma görev ve sorumluluğunu yerine getirmeye devam edeceğiz. Emperyalistler ve yerli işbirlikçilerinin Ortadoğu’da ve Kuzey Afrika’da gerçekleştirdikleri din, dil, ırk, ve mezhep üzerinden yaptıkları ayrışmayı ve kanlı bilançolarını ülkemizde gerçekleştirmelerine asal izin vermeyeceğiz. Biz bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine yaşamayı; bugünün bozguncularına, vurguncularına ve talancılarına karşı hep beraber gerçekleştireceğiz. Bu duygularla 91. Kuruluş yıldönümümüzü kutluyor, gerçekleştirdiğimiz birlik ve kardeşlik kurultayımızın iktidarla taçlanması için daha çok çalışmamız dileği saygılarımı sunuyorum” dedi.

281 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri