Atatürk Okul Aile Birliği imza kampanyası başlattı
Tarih : 2014.09.12  09:37:43
Ekibiyle yaptığı çalışmada okuluna, 2012 ‘de TKY Yılın Kaliteli Ekibi ödülü, 2013 ‘te TKY yılın Kaliteli Okulu ödülü kazandıran, ödülleri MEB eski Bakanları Ömer Dinçer, Nabi Avcı ve Balıkesir Valisi Ahmet Turhan’ın elinden alan ancak 4 yılını dolduran yöneticilerin görevlendirme yönetmeliğine göre verilen 52.19 puanla yöneticilik görevine devam edemeyecek olan Okul Müdürü Kemal Girgin için Atatürk Okulu Aile Birliği imza kampanyası başlattı. Okul Aile Birliği Başkanı Yusuf Uğur, “Müdürümüzün üstün başarıları ve yapmış olduğu hizmetler göz ardı edilerek haksız yere görevden alınmasına tepki gösteriyoruz” dedi

Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarda 4 yılını dolduran Yöneticilerin görevlendirilmelerine ilişkin yönetmeliğe göre belirlenen Kurum Yönetici Listesine göre Ayvalık’ta, 75 puan ve üzeri alan 9 okul müdürü görevinde kalırken diğer 9 okulun müdürünün yöneticilik yapamayacak olmasının yankıları sürüyor.

“MÜDÜRÜMÜZÜN BAŞARILARI GÖZ ARDI EDİLDİ”

Listenin açıklanmasıyla birlikte TÜRKAV ve Türk Eğitim Sen ile başlayan tepkiler okullar ölçeğinde devam etmiş, Atatürk Okul Aile Birliği duruma ilk tepki gösterenler arasında yer almıştı. . Okul Müdürü Kemal Girgin’in göreve gelerek okulda yeniden yapılama süreci başlattığını ve okulun her alanda başarı gösterdiğini kaydeden Atatürk İlköğretim Okulu Aile Birliği, “Puanlama da belirleyici olan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri bu kadar başarılı olan okul müdürümüze neden puan vermediklerini anlamakta zorluk çekiyoruz. Ve okul müdürümüz Kemal Girgin’in okulumuzdan görevinden ayrılmasını istemiyoruz” demiş ve bir imza kampanyası başlatacağını açıklamıştı. Kampanya uyum eğitiminin başladığı Pazartesi günü kampanyayı başlattı.  4 yılını dolduran yöneticilerin görevlendirme yönetmeliğine göre, 52.19 puan alan Okul Müdürü Kemal Girgin’in görevinden ayrılmasını istemediklerini açıklayan Yusuf Uğur başkanlığındaki Atatürk İlköğretim Okulu Aile Birliği, ‘Müdürümüzün üstün başarıları ve yapmış olduğu hizmetler göz ardı edilerek haksız yere görevden alınmasına tepki gösteriyoruz. Müdürümüzün okulundaki görevine devam etmesi için gereğini arz ederiz’ yazılan dilekçeyi velilerle paylaştı. Kampanya kapsamında toplanan imzalar, Okul Aile Birliği Başkanı Yusuf Uğur, Banu Eker, Dilek Ovalı, Yeliz Küçük ve Elif Kemerli tarafından Kaymakamlığa teslim edildi. 

483 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri