KARESİ BELEDİYESİ FESHANE'DE
Tarih : 2014.09.13  09:11:19
Karesi Belediyesi, İstanbul Feshane'de gerçekleştirilen Balıkesir Tanıtım Günleri'nde yerini aldı. Karesi Belediyesi tarafından organize edilen yağlı güreş, Tülü Tabak gösterileri ve halk oyunları vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Bu yıl 2'ncisi İstanbul Feshane Kültür Sarayı'nda gerçekleştirilen Balıkesir Tanıtım Günleri'ne Karesi Belediyesi damga vurdu. Karesi Belediyesi'nin Feshane'de kurduğu stand ilk günden ziyaretçi akınına uğradı. Feshane'deki standları tek tek gezen ardından da Karesi Belediyesi'nin standında ziyaretçileri ağırlayan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu, bu tür etkinliklerin 81 ilin birbirini tanıması açısından önemli olduğunu söyledi.
FESHANE'Yİ GEZDİ
Karesi Belediyesi, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dinçer Orkan, Ak Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan tarafından açılan İstanbul Tanıtım Günleri'nin ilgi odağı oldu. Konukları Feshane'de kurulan standta ağırlayan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, daha sonra Feshane'de kurulan standları tek tek ziyaret etti. 
TÜLÜ TABAKLAR DİKKAT ÇEKTİ
Kurtdereli Mehmet Pehlivan ve yağlı güreşler başta olmak üzere Karesi'nin marka ürün ve değerlerinin tanıtıldığı standı ziyaret eden vatandaşlar, Tülü Tabakların gösterilerini ve halk oyunlarını ilgiyle takip etti. Karesi Belediyesi tarafından organize edilen yağlı güreşleri ve halk oyunlarını dikkatle izleyen ziyaretçilerin dikkatini en fazla çeken ise Tülü Tabakların gösterileri oldu. 
KARESİ BEYLİĞİ'Nİ ANLATTI
Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu, bu tür etkinliklerin 81 ilin birbirini tanıması açısından önemli olduğunu kaydeden Başkan Yücel Yılmaz, "Balıkesir yüzölçümü en büyük illerden biri. Balıkesir'in örf, adet ve geleneklerini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına tanıtmak için buradayız" dedi. Karesi İlçesi'nin adını Karesi Beyliği'nden aldığını söyleyen Başkan Yılmaz, Karesi Beyliği'nin Anadolu'da kurulan ve denizciliği ilk yapan beylik olduğunu kaydetti. 
'HASSASİYETLE ÇALIŞACAĞIZ'
Ağırlıklı olarak tarım ile uğraşan Karesi İlçesi'nin nüfusunun 170 bin olduğunu dile getiren Başkan Yücel Yılmaz, Balıkesir'in ete ve süte dayalı ürünlerde meşhur olduğunu kaydetti. Balıkesir'in bilinirliğinin düşük olduğunu ifade eden Yılmaz, "Kendimizi tanıtmak için çaba sarfetmemiz lazım. Balıkesir'i ve ilçemizi tanıtmak noktasında hassasiyetle çalışacağız" açıklamasında bulundu. 

 

224 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri