İSTANBUL, EDREMİT’İ DAHA İYİ TANIDI
Tarih : 2014.09.15  09:11:28
İstanbul Feshane Kültür Merkezi’nde 11-14 Eylül tarihlerinde düzenlenen Balıkesir Tanıtım Günleri’nde Edremit standı başarılı tanıtımı ile göz doldurdu. Belediye Başkanı Kamil Saka ve görevliler Edremit’i İstanbulluların ayağına götürerek etkin bir tanıtıma imza attılar.

Balıkesir Valiliği tarafından ilki geçen yıl Ankara’da düzenlenen Balıkesir Tanıtım Günleri’nin ikincisi İstanbul Feshane Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Balıkesir’in Valilik, Büyükşehir, ilçe Belediyeleri ile birlikte tüm Balıkesir’in tanıtıldığı dört günlük tanıtım günleri düzenlenen kapanış töreni ile sona erdi. Edremit Kaymakamlığı ve Edremit Belediyesi’nin öncülüğünde Edremit Tanıtım Grubu tarafından hazırlanan stant dört gün boyunca başarılı bir tanıtım gerçekleştirdi. Edremit standında zeytin, zeytinyağı tadımları yapılırken, Kazdağları, termal turizm, Mavi Bayraklı plajlar, tarihi Antandros Kenti başta olmak üzere ilçe her yönüyle ziyaretçilere anlatıldı.

Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan ve Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka başta olmak üzere Edremit Ticaret Odası, Edremit Ticaret Borsası, Edremit Körfezi Turizm İşletmecileri Derneği ve özel sektör temsilcilerinin yer aldığı Edremit standı tanıtım günleri boyunca ilçeyi adeta İstanbul’a taşıdılar. İstanbul’da yaşayan Balıkesirliler ve Edremit’i merak edip ziyarete gelen konuklarla yakından ilgilenen Edremit ekibi başarılı bir tanıtım organizasyonuna imza attılar.

Edremit’in Altınoluk Mahallesi’nde bulunan tarihi Antandros Kenti’nden Roma’ya giderek İtalya’yı kuran Aeneas ve zeytin toplayan kadını sembolize eden soğuk heykeller Balıkesir Tanıtım Günleri’nin en farklı tanıtımı olarak ön plana çıkmayı başardı. Halk Oyunları gösterilerinin de sergilendiği dört günlük tanıtım organizasyonu ile ilgili kısa bir değerlendirme yapan Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, “Edremit Tanıtım Grubu olarak bir bütün halinde ilçemizi en iyi şekilde tanıtmaya çalıştık. Kaymakamlık ve Belediyemiz öncülüğünde ilçemizin tanıtımına katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca bu organizasyonun gerçekleşmesine öncülük ederek Balıkesir ilimizi ve dolayısı ile Edremit’imizi tanıtma fırsatı yarattığı için Balıkesir Valimiz Sayın Ahmet Turhan ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’da Edremit’in turizmde hak ettiği noktalara gelebilmesi için tanıtımın çok önemli olduğuna vurgu yaparak “Edremit’imizin turizmi, termali, Kazdağları, oksijeni, tarihi Antandros kenti başta olmak üzere birçok özelliği ile yakın geleceğin en önemli turizm merkezlerinden birisi olacağına inanıyorum. Feshane Kültür Merkezi’nde ki Balıkesir Tanıtım Günleri’nde ilçemizi İstanbul’da yaşayan hemşerilerimizin ve tüm İstanbulluların ayağına götürdük. Dört gün boyunca süren organizasyonda ilçemizi tüm güzellikleri ile tanıtmaya çalıştık” dedi.

429 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri