BALIKESİR'DE EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÖRENLE AÇILDI
Tarih : 2014.09.16  08:59:49
Balıkesir'de eğitim öğretim yılı Çanakkale gazilerinden Mehmet Azman Çavuş adına yaptırılan ortaokulda düzenlenen tören ile açıldı.

Balıkesir'de 2014-2015 eğitim öğretim yılı Mehmet Azman Çavuş Ortaokulu'nda düzenlenen tören ile açıldı. Açılışa Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, ilçe belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda veli katıldı. Törende konuşan Başkan Uğur, "2014-2015 Eğitim öğretim yılının velilerimize, öğrencilerimize, öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bugün en son vefat eden Çanakkale gazisi Çavuş Mehmet Azman dedemizin adını taşıyan Selçuklu mimarisinin örneği olan bu eğitim yuvasının açılışını yapmaktayız. Eserin adının bir Çanakkale Gazisi'nin adını taşıması bu töreni daha da anlamlandırmaktadır. Bu okulların hizmete girdiğini görmek bizim için büyük bir mutluluk kaynağıdır. Devletimiz çocuklarımızın eğitimi için hiç bir masraftan kaçınmamıştır. Hükumetimiz, devletimiz en fazla kaynağı Milli Eğitime ayırmaktadır" dedi. 
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, "Okulumuzun ve eğitim öğretim yılının şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Çocuklarımız, sizler geleceğimizsiniz. Bu güzel okul, Çanakkale gibi Türk tarihinde önemli bir yer etmiş, büyük bir gazimizin ismini taşıyor. Ecdadımıza olan borcumuzu ödemek önemli ama sevgili öğretmenlerimizin çocuklarımıza Çanakkale ruhunu vermek daha da önemli. Öğrenciler, sizler artık ortaokullusunuz, geleceğe yönelik hayalleriniz olmalı. Sevgili veliler, çocuklarınızın sınavlarda başarılı olması elbette önemli ama bunu spor ile kültürel faaliyetlerle desteklemezsek çocuklarımız hayatta başarılı olmaz. Çocuklarınızın spor yapmasına, sosyal faaliyet yapmasına imkan verin" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından halk oyunları gösterilerinin izlendiği etkinlikte Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyan Azman Mehmet Çavuş Ortaokulu'nun açılış kurdelesi kesildi. Okula giren il protokolü burada çocuklara hediyeler vererek eğitim yılında başarılar diledi. 

548 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri