EDREMİT’TE YILIN İLK DERS YILI ÇALDI
Tarih : 2014.09.16  09:02:34
Edremit ilçesinde 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı ve İlköğretim Haftası Mimar Sinan Orta İlkokulu'nda Kaymakam Abdulhamit Erguvan ve Belediye Başkanı Kamil Saka'nın çaldığı ders zili başladı. Yeni eğitim ve öğretim yılı kapsamında, Edremit’te 73 okulda 22 bin 230 öğrenci ile bin 500 öğretmen okulları ile buluştu.

Burada düzenlenen törene, Kaymakam Abdulhamit Erguvan, Belediye Başkanı Kamil Saka, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, İlçe Jandarma Komutanı İlkay Gül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, muhtarlar, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları ve öğrencilerin velileri katıldığı tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okumasıyla başladı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, “Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasının büyük coşku ve heyecanını yaşıyoruz. Başöğretmenimiz Atatürk’ ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırma yarışında, kendini ifade edebilen, sorgulayan, düşünen, düşündüğünü demokratik yollardan ifade edebilen ülkesini ve insanlığı seven bireyler yetiştirebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi
Konuşmasında velilerin de fevri davranmamaları konusunda uyaran Koç; “Her anne ve baba çocukların başarılı olmasını ister ve bunun için çaba sarf eder. Fakat doğru olarak düşündüğümüzü sergileyerek, yaptığımız bazı davranışlar yapıcı olmak yerine yıkıcı sonuçlar doğurabilir. Yıkıcı sonuçlar ile karşılaşmamak için tepki görstermeden önce anne ve babalarımız çocukları ile empati kurmalıdır. Çocuklarımıza karşı anlayışlı ve duyarlı olmalıdırlar. Onlara kendilerini ifade etme hakkı tanımalısınız. Kontrol etmelisiniz ancak baskı kurmamalısınız. Çocuklarınızı iyi örnek alabilecekleri ortamlara katılmaları konusunda teşvik etmelisiniz.”şeklinde konuştu. ardından konuşan Kaymakam Erguvan’da yeni eğitim ve öğretim yılının huzur ve başarı içinde geçmesi temennisinde bulundu.
Kaymakam Abdulhamit Erguvan ve Belediye Başkanı Kamil Saka daha sonra beraberinde protokol üyeleri ve hayırsever Fatma Sevim Kıyakoğlu tarafından yaptırılan anaokulunun açılışını yaptılar. Burada hayırsever Kıyakaoğlu’na plaket veren Erguvan, hayırseverlere devlet olarak minnettar olduklarını belirtti.
Açılış sonrası Kaymakam Erguvan ve Belediye Başkanı Başkan Kamil Saka, sınıfları gezerek öğrenciler ile sohbet etti. Kaymakam Erguvan ve Saka’nın öğrencilerle yaptığı sohbet büyük ilgi çekti. Ağlayan öğrencileri de teselli etmeyi ihmal etmeyen Erguvan, “ Bende okula giderken ağlamıştım. Sonra arkadaşlar edindim, hiç korkmadım. Bakın annenizde burada” diyerek sakinleştirmeye çalıştı. Ardından minik öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

220 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri