AYVALIK’TA KÖPEKLER NEDEN ÖLDÜRÜLÜYOR?
Tarih : 2014.09.17  09:22:09
Ayvalık, Uygulama Oteli personelinin yemek atıklarını atmayıp sokak hayvanlarını beslemesi gibi duyarlı bir davranışa sevinirken, bir hafta içinde yaklaşık 20 köpeğin zehirlenerek öldürülmesi şokunu yaşıyor.

Çamlık Mahallesi ve Ali Bey Adası’nda zehirlenerek öldürülen köpekler, Hayvan Hakları Derneğini harekete geçirirken, Köpeklerin neden zehirlenerek öldürüldüğü ve kimlerin bu katliamı yaptığı sorularına yerel ve merkezi yönetimin yanıt bulmasını isteyen vatandaşlar, suçluların bulunup cezalandırılmasını istedi.

Ayvalık’ta Çamlık Mahallesi ve Ali Bey Adası’nda yaklaşık 20 köpeğin zehirlenerek öldürülmesi tepkiye yol açtı. Her gün besledikleri ve sevdikleri köpekleri sokakta ölmüş halde bulan vatandaşlar, hayvanların canına kıyanların bulunmasını istedi.

“MERKEZİ VE YEREL YÖNETİM SUÇLULARI BULUP CEZALANDIRMALI”

Edinilen bilgiye göre; Çamlık Mahallesi Laka Mevkiinde bu hafta içinde küpelenmiş, aşılanmış ve kısırlaştırılmış 10 köpek, sokakta ölü olarak bulundu. Ali Bey Adası’nda 9 köpek ölüsü bulan vatandaşlar, yetkililere haber verdi. HAYTAP temsilcisi ve Ayvalık Hayvan Hakları Derneği’nden Gülnihal İnaç, köpek ölümleri üzerine İmza toplanıp, mobese ve güvenlik kayıtlarının incelenmesi talebinde bulunduklarını söyledi.  İnaç, “Hafta içerisinde Laka mevkiinde sanırım 8-10 arası hepsi küpelenmiş ve kısırlaştırılmış ve aşıları tam kopek zehirlenerek öldürüldü. Cunda’daki kopeklerimizden 9 u zehirlenerek öldürülmüştü ama kayıplar var. Sayı daha fazla olabilir. Cunda’daki kopekleri belediye ekipleri düzenli olarak besliyorlardı. Bu yerel yönetim işi değil, şahıslar veya çobanların işi olduğunu düşünüyoruz. Kesin su yaptı diyemeyiz. Zehir ne yazık ki çok kolay temin ediliyor. Bazı ziraatçılar satmıyor ama bazıları halen satıyor” dedi. Bölgede ağılı bulunan kişilerin köpeklerden şikayet ettiğini belirten vatandaşlar, köpekleri kimlerin zehirlediğinin tespit edilip cezalandırılması için merkezi ve yerel yönetimin girişimde bulunmasını istedi. 

624 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri