“YENİ BİR YAPILANDIRMA BAŞLATTIK”
Tarih : 2014.09.17  09:24:03
Kadro yetersizliğinden ambulans eksikliğine yıllardır sorunlarla gündeme gelen Ayvalık Devlet Hastanesi’ne, Başhekim olarak atanan Dr. Gonca Bulut, Genel Sekreterliğin planlamaları ile yeni bir yapılanmaya gittiklerini açıkladı. Cerrahi Servisinde 14 yıldır yapılmayan kapalı endoskopik ameliyatları başlattıklarını, Ayvalık’a 2. Ambulansın yakında geleceğini açıklayan Başhekim Bulut, yaz sezonunda geçici görevlendirme ile tamamladıkları kadrolara doktor talebinde bulunduklarını, yeni hastane binasına geçince Ayvalıklıların hak ettiği hizmete kavuşacağını kaydetti.

Başhekim değişikliğinin ardından Ayvalık Devlet Hastanesinde yeni bir yapılanmaya gidildi. Edremit Körfez Hastanesinde Çocuk Doktoru olarak görev yapan Gonca Bulut, 5 Ağustos’ta başhekim olarak atandığı Devlet Hastanesinde ilk olarak kadro eksikliği sorununa el attı.

“BOŞ KADROLARA DOKTOR TALEBİNDE BULUNDUK”

29 doktorun görev yaptığı Devlet Hastanesine 5 Ağustos itibariyle 3 pratisyen Hekimin geldiği, kurum içi atama kapsamında ikinci Kadın Doğum doktoru ile Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı istendiği, 1 ay içinde yeni görevlendirmelerin beklendiği belirtildi.  “Kadro eksikliği yaz sezonunda geçici görevlendirme ile tamamlanıyor. Geçici görevlendirme ile KBB, Dahiliye ve Cerrahi Uzmanları geldi. Salı ve Perşembe günleri Balıkesir’den görevlendirme ile Kulak Burun Boğaz doktoru geliyor” diyen Dr. Bulut,  hastanede 2 yıldır görev yapan Kardiyoloji Doktorunun ise 2 aylık rapor alması ve ilçedeki görevinin sona ermesi nedeniyle yerine yeni bir doktor istendiğini ayrıca Kardiyolojideki mevcut doktor sayısının arttırımı yönünde talepte bulunulduğunu söyledi.

“14 YILDIR YAPILAMAYAN KAPALI ENDOSKOPİK AMELİYATLAR ARTIK YAPILACAK”

Ankara Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 23 yıl Fatsa’da görev yapan Genel Cerrah İsmail Dinç’in artık Ayvalık Devlet Hastanesi’nde görev yapacağını belirten Dr. Bulut, hastanede 14 yıldır yapılamayan cerrahi ameliyatların artık yapılacağı müjdesini verdi. Cerrahi cihazının bakımının yapıldığı, Cerrahi Uzmanı Dr. İsmail Dinç ‘in  hem hastanın sağlığı hem de tedavi süresinin kısalığı açısından tercih edilen kapalı endoskopik ameliyatlara bugün başlayacağı öğrenildi. Periyodik olarak her hafta Çarşamba günleri bu ameliyatlar yapılacak.

YENİ DOĞAN EVDE TAKİP EDİLECEK

Eski ancak çalışır durumda olan Tomografi cihazının bakım ve onarımının yapıldığı, tomografi çekimlerinin sadece mesai saatleri içine sıkıştırılmayıp günün diğer saatlerine de kaydırıldığı öğrenildi. 100’e yakın hastaya doktor ve hemşire destekli evde bakım hizmeti verildiği Ayvalık Devlet Hastanesi’nde  Genel Sekreterliğin önermesiyle doğum yapan hastaların bağlı bulunduğu aile hekimleriyle ilgili olarak bebeğin evde takip edilmesi uygulaması başlatıldı.

AYVALIK’A 2. AMBULANS GELİYOR

112 ile entegre çalışıldığını, 112 Ambulansının yanı sıra Hastanenin 1 adet hasta nakil ambulansı olduğunu belirten Başhekim Bulut, Balıkesir’den Ayvalık’a tam teşkilatlı ve donanımlı bir ambulans gönderileceğini,  2. ambulansın ruhsatının alınmak üzere olduğunu açıkladı.

AYVALIK’TA 2. 112 MERKEZİ CUNDA ADASINA YAPILACAK

Haziran ve Temmuz aylarında 14 bin , Ağustos ayında 20 bin 600 hastanın başvurduğu Ayvalık Devlet Hastanesi Acil ve polikliniklerinde bu yaz sezonunda  toplam 34 bin 500 hastanın bakıldığı öğrenildi. Kış nüfusu ile yaz nüfusu arasındaki farklılığın ulaşımdan sağlığa kadar farklı sıkıntılara yol açtığı Ayvalık’ta,  112 için ikinci merkez Ali Bey (Cunda) Adasında oluşturulacak.  İl Sağlık Müdürlüğünün planladığı merkezin 2015 yılı içinde hizmete açılması bekleniyor.

“DOKTORLARIMIZ ÖZVERİLİ AMA YOĞUN BAKIM ÜNETİMİZ 2. DERECE OLMADIĞI İÇİN SEVK EDİYORUZ”

Sevk yoğunluğu nedeniyle halk arasında adı sevk hastanesi olarak bilinen Ayvalık Devlet Hastanesinde sevklerin  Yoğun bakım ünitesinin 2. Derece olmamasından kaynaklandığı belirtildi. Başhekim Bulut, “1.Derece Yoğun Bakım ünitesinde hastayı izleyemezsiniz. Risk alamazsınız. Yeni açılan hastanemizde 2. Derece Yoğun Bakım ünitesi olacak ancak şimdiki hastanede olmadığı için başka hastanelere sevk ediyoruz. Yoksa hekimlerimiz son derece gayretli ve özverili” dedi.  Hastanedeki sorunların fiziki koşullar ve imkanların yetersizliğinden kaynaklandığını kaydeden Başhekim Bulut,  “Yeni hastanemizde farklı bir hizmet olacak. Doktor sayımız artacak ve Ayvalık halkı hak ettiği hizmete kavuşacak. İlk adımlarını geldiğim andan itibaren atmaya başladım. Genel Sekreterliğimizin planladığı yeni çalışmalarla hizmet kalitesi daha da artacak” dedi.

YENİ HASTANE BİNASINDA İKİ YENİ HİZMET

1.         Basamak yeni doğan ünitesi, 1. Ve 2. Basamak Dahili ve Cerrahi Yoğun bakımlarının olacağı yeni hastane binasında iki yeni hizmet verileceğini açıklayan Başhekim Bulut, “Genel Sekreterliğimizin  projelerinden biri olan Pulmoner Rehabilitasyon Programı başlatılacak. Program Ayvalık için büyük önem taşıyor. Zira KOAH  hastalığının fazla görüldüğü ilçede bu program ile KOAH hastalarının tedavisi sürdürülecek. İkincisi ise Fizik tedavi ile ilgili planlamalar. Yeni hastane binasında yaşlı hastalara yönelik fizik tedavi programı planlıyoruz. Çalışanlar bu konuda eğitime gönderildi” dedi. 

2746 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri