BAÜ'DE EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÖRENLE BAŞLADI
Tarih : 2014.09.19  09:23:39
Balıkesir Üniversitesi, düzenlenen tören ile 2014-2015 eğitim yılına başladı. Törenlerde Veterinerlik Fakültesi'nin de açılışı yapıldı.

BAÜ, düzenlenen tören ile ders başı yaptı. Çağış Kampüsünde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, 9. Ana Jet Üssü Komutanı Hava Pilot Tuğ. General İshak Dayıoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Ömer Arık, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, fakülte dekanları yanı sıra akademik personel ve öğrenciler katıldı.
Müzik dinletisi sonrası açılış konuşmasını yapan BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, üniversitenin faaliyetleri ve başarıları hakkında dinleyenlere bilgiler verdi. 40 bin öğrenci, bin 81 öğretim elemanı ve 662 idari personelle daha da büyüyen bir üniversite olarak eğitim öğretim yılına başladıklarını ifade eden Alkan, “Mevcut akademik yapılanması itibari ile 11 fakülte, 5 enstitü, 5 yüksekokul, 16 meslek yüksekokulu ile 20 araştırma ve uygulama merkezini bünyesinde barındıran Üniversitemiz, kentle bütünleşme ilkesi doğrultusunda Balıkesir'in geneline yayılmış birimleriyle faaliyetlerini yürütmektedir. Balıkesir Üniversitesi'ni daha iyi, daha büyük, daha gelişmiş, daha çağdaş standartlara sahip, öncü bir üniversite konumuna getirmek olmuştur. Balıkesir Üniversitesi kurumsal değeri, her zaman öncelik noktamız olmuştur. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Merkez Araştırma Laboratuvarı, Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Özel Yurtlar, Kampüs Altyapı işi, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Açık Spor Tesisleri ile bugün buradaki töreni takiben açılışını gerçekleştireceğimiz Veteriner Fakültesi inşaatları gibi büyük altyapı yatırımları tamamlanmıştır" dedi.
Daha yeşil bir kampüs oluşturmak için 2012 yılında 15 bin, 2013 yılında ise 38 bin fidanın Üniversiteye dikimine başlandığını söyleyen Rektör Alkan, "Üniversitemiz ayrıca yabancı uyruklu öğrencilerin de tercihi haline gelmiş ve 40'ın üzerinde ülkeden 800'e yakın yabancı uyruklunun öğrenim gördüğü bir üniversite konumuna ulaşmıştır. Üniversitemiz Türkiye'de yabancı uyruklu öğrenci sayısı bakımından 22. sıraya yükselmiştir. Ünivesitemiz Yükseköğretim Kurulunun bu alanda 2020 hedefleri arasında yer alan yüzde 2 hedefini şimdiden yakalamış; hatta bu hedefin iki katına ulaşmıştır" dedi.
BAÜ İLE İŞBİRLİĞİNİ ARTTIRMAK İSTİYORUZ
Programda konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Büyükşehir Belediyesi olarak yapacakları tüm projelerde Üniversitenin yer alması gerektiğini söyledi. Ayrıca Balıkesir’i 2015 yılında 5 milyon nüfusa göre düşünerek planladıklarını ifade eden Uğur, Balıkesir’in 3 üniversiteye ihtiyacı olduğunu vurguladı. Başkan Uğur, “BAÜ’nün fiziki yapısı, eğitim kalitesi, öğretim üyelerimiz bizim iftihar vesilemiz. BAÜ’yü güzel bir noktaya getirdiler. Bundan sonrada Türkiye’deki örnek üniversitelerden biri olacağına inanıyorum. Biz de her zaman Balıkesir Üniversitesinin destekçisiyiz. Balıkesir’i 2015 yılında 5 milyon nüfusa göre düşünerek planlıyoruz. Buda 150-200 bin üniversite öğrencisi demek. Balıkesir’de en az 3 üniversite kurulmasını hayal ediyoruz. Bunlardan önceliklisi Bandırma Üniversitesi. Ege bölgemizde bir üniversite tabi 4’ncü veya 5’nci üniversite olabilir. Balıkesir’in sürdürülebilir planını yaparken Üniversite ile iş birliği yapıyoruz. BAÜ’nün yerel yönetimlerle, iş birliğini arttırması lazım. Şuanda birçok mastır planını farklı üniversitelerle çalışarak yapıyoruz. Arzumuz bu çalışmaları Balıkesir Üniversitesiyle yapmaktır. Daha yakın bir ilişki içinde bulunalım” dedi.
Tören sonrası kampüs içinde inşaatı tamamlanan Veterinerlik Fakültesi açılışı yapıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ve BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan beraberindeki heyetle birlikte bina içindeki laboratuvar ve amfileri gezdi. 

293 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri