KOSOVA’DA 12 CAMİ İMAMI ANAYASAL DÜZENE KARŞI SUÇ İŞLEMEKTEN GÖZALTINA ALINDI
Tarih : 2014.09.19  09:44:31
Kosova polisi tarafından bu sabah erken saatlerde başlatılan geniş çaplı operasyonda ülke genelinde aralarında 12 cami imamının da yer aldığı toplam 15 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında Priştine Fatih Sultan Mehmet Camisi imamı Şevket Krasniqi ve LİSBA İslam partisi lideri Fuat Ramiqi de yer alıyor. Gözaltına alınanların evlerinde yapılan aramaların ardından polisin şüphelilerin bilgisayarları ve çeşitli belgelerine el koyduğu öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerin terör, dinler arasında nefret ve radikal İslam şüphesiyle tutuklandıkları açıklandı. Polis baskınında Vitia kentinden Sabahattin Selimi Hoca, İpek İslam Birliği Başkanı Enes Goga, Erol Nesimi Hoca, Boşnak Topluluğu Hocası “Stazomislama” portalı idarecisi İdris Bilibani, Ebu Bekir Ruli olarak kendini tanıtan Prizrenli hoca Leonard Ruli, İpek’te cami imamı Dardan Gjuka, Priştine Fatih Sultan Mehmet Camisi imamı Şevket Krasniqi, Kaçanik’te cami imamı Şevki Koraçi, Prizren “Yeni Mahale” camisi Mazlum Mazlami , Priştine’nin Dardania semtindeki cami imamı Bedri Robaj, Mitroviça İslam Birliği Konseyi üyesi Ekrem Avdiu, Mitroviça “İsa Bey” camisi imamı Enis Rama, LİSBA İslam partisi lideri Fuat Ramiqi gözaltına alındı.

KOSOVA POLİSİNDEN YAZILI AÇIKLAMA
Kosova Polisi tarafından yapılan yazılı açıklamada bu sabah Kosova’nın bir çok şehrinde düzenlenen polis baskınlarında 15 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, “Devlet Savcılığı ile işbirliği içinde olan Kosova Polisi’nin bir kaç aylık araştırmalar sonucunda bu sabah erken saatlerde ülke genelinde şüpheli şahısların tutuklanmasına yönelik operasyonlar düzenlediği Gözaltına alınanların, Kosova Cumhuriyeti’nin anayasal ve güvenlik düzenine karşı suç işlediklerinden şüphe edilmektedir” ifadesine yer verildi. 
Kosova Polisi’nin sonraki açıklamasında, polis operasyonunun, ulusal güvenliğe teşkil edebilecek tehlike konusunda yapılan değerlendirme ile anayasal düzenin korunması, düzen ve yasaların muhafaza edilmesi olduğu gibi, Kosova Cumhuriyeti Anayasası ile her bireye sağlanan hakların verilmesi amacıyla gerçekleştirildiğine vurgu yapıldı. Kosova Cumhuriyeti’nin, ırk, din ve cinsiyet ayırımı yapmayan, dini hoşgörü ve insan haklarının sağlandığı bir ülke olduğunu belirtilen açıklamada, şüphelilerin, Kosova Ceza Yasasının, “Kosova Cumhuriyeti anayasal ve güvenlik düzenine karşı suçlar” faslında düzenlediği suçları işledikleri şüphesiyle, gözaltına alındıkları kaydedildi. Bu arada Kosova İslam Birliği, Kosova Polisi tarafından terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlarda imamların tutuklanmasıyla ilgili duyulan rahatsızlık da dile getirildi.
Kosova’da 1 ay önce El Nusra ve IŞİD terör örgütleri ile bağlantılı oldukları şüphesiyle 40 kişi polis tarafından tutuklanmıştı.

562 kez okundu
Diðer Dünya Haberleri