GAZİLER GÜNÜ, EDREMİT’TE TÖRENLE KUTLANDI
Tarih : 2014.09.20  09:07:27
Gaziler Günü nedeniyle Edremit Şehit Hamdibey Meydanı’nda tören düzenlendi. Atatürk anıtına çelenk bırakmalarıyla başlayan törenlerde saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, gaziler adına Muharip gaziler Derneği Balıkesir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çakır tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.

Edremit İlçesinde 19 Gaziler Günü nedeniyle Şehit Hamdibey Meydanı’nda gerçekleşen tören programı resmi dairelerin Atatürk anıtına çelenk bırakmalarıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, gaziler adına günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Muharip gaziler Derneği Balıkesir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çakır Ali Çakır, “Toprak suyla yoğrulduğunda çamur, kanla yoğrulduğunda Vatan olur. Bizler atalarımızın bize emanet ettiği 19 Eylül Gaziler Günü’nde bir kez daha onu ve kahraman silah arkadaşlarını, bütün şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Savaş alanında kazanılan rütbelerin en büyüğü şehitlik, ikincisi ise gaziliktir. Biz muharip gaziler, aldığımız rütbeyi hak edebilmek için, topyekun ulusça kurtuluş savaşı vermiş gazi bir milletin çocukları olarak, yakın bir tarihte (1950-1953) tarihlerinde Kore’de, Güney Kore halkına yapılan zulme, 1974 yılında yavru vatan Kıbrıs’ta soydaşlarımıza, yıllarca yapılan zulme karşı yapılan Barış Harekatı ile son vererek, adaya barış ve güveni getirdik. Ne mutlu bu vatan için şehit ve gazi olana. Ne mutlu Türküm diyene” dedi.

 

Törene, Kaymakam Abdülhamit Erguvan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Topçu ve Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Cumhuriyet Başsavcısı Şenol Taşkale, diğer idare amirleri, gaziler, şehit aileleri ve şehit yakınları katıldı. Bu arada törene, ilçedeki tugay ve tümen komutanlığı zamanda uzun zaman merkez komutanlığı yapan ve halk tarafından da çok sevilen ve Edremitlileri çok sevdiğinden Akçay’a yerleşen Kore gazisi emekli Albay Mehmet Zaman’da katılarak ilgi odağı oldu. Protokol üyeleri tören sonrası gazilere karanfil hediye ettiler. Gaziler tören sonrası mihmandarlar eşliğinde Ayvalık ilçesinde ki TSK Ali Çetinkaya İlk Kurşun Rehabilitasyon Merkezi’ne götürülerek öğle yemeği yediler.

421 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri