40 YILLIK ALIŞKANLIKLARINDAN AYVALIK İÇİN VAZGEÇTİLER
Tarih : 2014.09.27  09:16:41
Bulgaristan’ın değişik kentlerinde bulunan huzurevleri ve sosyal hizmet kurumlarının yöneticilerinden oluşan gurup 40 yıllık tatil alışkanlıklarını değiştirerek bu yıl Ayvalık’ı tercih etti.

Bulgar Grup, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’i ziyaret ederek Ayvalık’ı çok beğendiklerini ve bundan sonraki yıllarda tatil için Ayvalık’a geleceklerini söyledi.

Bulgar gurubun Ayvalık hakkındaki düşüncelerinden mutluluk duyduğunu ifade eden başkan Gençer, Bulgaristan ile Türkiye’nin komşu olduğunu ve daha iyi ilişkiler içinde olunması gerektiğini söyleyerek, “Bu ilişkiler içinde turizm ve ticaretin de dahil olması gerektiğini düşünüyorum. Tabi bunun içinde kültür turizmi de olmalı. Tatillerini bundan sonra Ayvalık’ta geçirecek olmalarından dolayı onlara teşekkür ediyorum. Son zamanlarda ilçemize gelen Bulgar vatandaşlarda artış gözlüyoruz. Ayvalık’ı tanıdıkça daha çok beğenip seveceklerine inanıyorum. Ülkelerine döndükten sonra oradaki dostlarına buralarını tavsiye ederlerse bizi mutlu edeceklerdir. Sizi önümüzdeki yıllarda da burada görmek isteriz” dedi.

Başkan Gençer’i internetten takip ettiklerini kaydeden Bulgar gurup, “Başkan yaşlılarla ve çocuklarla çok yakından ilgileniyor fotoğraflarını gördük. Kendisi çok iyi bir yönetici.  Sayın başkan Gençer’i Bulgaristan’a bekliyoruz. Onu ülkemizde, şehrimizde misafir etmekten mutluluk duyarız. Kendisi ve Türkler çok misafirperver insanlar. 40 yıldır tatil için gittiğimiz kentlerde jübilemizi yaptık.  Bundan sonra tatilimiz, burada Ayvalık’ta yapacağız, burasını çok sevdik” dediler. Bulgar gurup, ülkelerinden getirdikleri hediyeleri başkan Gençer’e verdiler. Gençer’de Bulgar konuklarına zeytin, zeytinyağı ve ilçenin tanıtımının yer aldığı kitapçıkların bulunduğu çantalardan armağan etti. 

253 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri