TUNCEL KURTİZ ÖLÜMÜNÜN 1. YILINDA EDREMİT’TE ANILDI
Tarih : 2014.09.29  09:56:31
Ünlü sinema ve tiyatro sanatçısı Tuncel Kurtiz ölümünü birinci yıl dönümünde uzun yıllar yaşadığı ve mezarının bulunduğu Edremit’te düzenlenen törenler ile anıldı. Kurtiz’i anma programına Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, çok sayıda ünlü sanatçı ve sevenleri katıldı.

Tuncel Kurtiz'in birinci ölüm yıldönümü için ailesi ve Edremit Belediyesi tarafından ilk olarak Çamlıbel Mahallesi'ndeki mezarı başında tören düzenlendi. Mezarlıkta dua edilmesinin ardından çello ezgileri eşliğinde Kurtiz'in ses kaydı dinletildi. Oyuncular duygusal anlar yaşadı. Çamlıbel Meydanında ailesi tarafından döktürülen lokmalar programa katılanlara ikram edildi. Kurtiz'in yerinin kolay kolay doldurulamayacağını ifade eden oyuncu Kenan İmirzalıoğlu, onsuz çok zor bir yıl geçirdiklerini söyledi. İmirzalıoğlu, "O bizim için büyük bir usta, bir sancaktardı. Bize yaptığı en büyük kötülük ise, kendisinin hiç ölmeyeceğine bizi inandırmasıdır. Ölümsüz bir ustayı kaybettik. Üzüntü içindeyiz" dedi.

 

Tuncel Kurtiz'in sanat camiası adına derin bir kayıp olduğunu belirten Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, onun insanlığını ve oyunculuğunu anlatmaya gerek olmadığını söyledi. CHP'li Başkan Saka, "Bütün Türkiye onu biliyor. Yeri doldurulamayacak önemli bir sanatçıydı. Gençlik yıllarında tanıştığı ve bir daha vazgeçemediği Edremit'i çok seviyordu. Kazdağlarında huzur içinde yatıyor" dedi. Mezarı başında ki anmanın ardından ikinci anma programı Güre Afrodit Termal Otel’de ki yapıldı. İlk olarak sanatçı Güven Kıraç tarafından Tuncel Kurtiz'in sevdiği şiirler okundu. Çello dinletilerinin sunulduğu anmada yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu’nun yaptığı “Gezici Festival’in Yol arkadaşı Tuncel Kurtiz” konulu belgesel gösterildi. Ünlü sanatçının hayatından kesitlerinde anlatıldığı anma programında Tuncel Kurtiz’in son filmi olan yönetmenliğini Nihat Durak’ın yaptığı “Mutlu Aile Defteri” adlı film de izlettirildi. Anma programına CHP’li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Tuncel Kurtiz'in eşi Menend Kurtiz, yakınları, CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, sanatçılar Halit Ergenç, Kenan İmirzalıoğlu, Okan Yalabık, Cansu Dere, Selma Ergeç, Güven Kıraç, Sarp Akkaya, sevenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

433 kez okundu
Diðer Magazin Haberleri