AYVALIK’TA ANNE TİMLERİ KURULUYOR
Tarih : 2014.10.03  08:51:50
Kullanılma yaşı, İlköğretime kadar düşen uyuşturucuyla mücadelede artık anneler devrede. Başbakan Davutoğlu’nun uyuşturucuyla mücadele yol haritası kapsamında Annelerden Tim oluşturulacağı açıklamasının ardından Ayvalık’ta Adalet ve Kalkınma Partisi Kadın Kolları tarafından Anne timi oluşturuldu.

Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Akçal yönetiminde oluşturulan anne timi çalışmasına İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen’i ziyaret ederek başladı. Nilgün Akçal ile birlikte Kadın Kolları Yürütme Kurulu üyeleri, Füsun Taş, Havva Kayaalp, Şerife Akan, Özlem Bacan, Neşe Özdenmiş, İlknur Akyüz’ün katıldığı ziyarette İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Arge Biriminden Soner Suyolcu da hazır bulundu. 

Kadın Kolları Başkanı Nilgün Akçal, “Başbakanlığımızın yeni açıkladığı; uyuşturucu madde, Bonzai ile mücadele kapsamında Ayvalık’ta da anne timleri kurulması için Ayvalık Ak Kadınlar kolu olarak acilen ilgili birimlerle, Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürleri, okul aile birlikleri ve İlçe Emniyet Müdürlüğü gibi kurumlarla görüşmeler yaparak anne timlerinin kurulması sağlanacaktır. Anneler çok önemli. Çok yeni bir proje. Sizden istediğimiz bizi yönlendirmeniz” dedi.

“DİĞER PARTİLERİN KADIN KOLLARI TEMSİLCİLERİNİ DE BU İŞİN İÇİNDE GÖRMEK İSTİYORUZ”

Anne timleri çalışmasına diğer siyasi partilerin kadın kolları ile vatandaşları da davet eden Nilgün Akçal, “Biz bunu partiler üstü görüyoruz. Diğer partilerin kadın kolları temsilcilerini de katılmaya çağırıyoruz. Onların da bu işin içinde olmasını istiyoruz” dedi.

“TOPLUMUMUZUN KANAYAN BİR YARASI”

Ayvalık’ta özellikle lise öğrencilerinin uyuşturucu madde kullandığına yönelik duyumları olduğuna dikkat çeken  İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, “Bu konu toplumda kanayan bir yara halinde. Bonzai ve diğer uyuşturucuların kullanımı bizi derinden üzüyor. Mahalleleri, okulları uyuşturucu çetelerine bırakmamak için öğrencilerimizin sahiplenilmesi açısından velilerle olduğu gibi mahalle temsilcileri, muhtarlarla işbirliğine gidilecek. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biz geçtiğimiz yıl Mayıs- Haziran aylarında rehber öğretmenlerimizle görüştük. Yakında geniş çaplı bir çalışma başlatıyoruz. Bu önemli bir sosyal proje. Sizlerin de dahil olması çok önemli. Arge birimimizden Soner Suyolcu, müdürlüğümüzde çok sayıda projenin mimarı. Bizlere bu konuda danışmanlık yapabilir. Seve seve yardımcı olmak isteriz. İşin içindeyiz ama dışarıdan böyle destekler görünce motive oluyoruz. Bizi teşvik ediyor” dedi. 

731 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri