VALİLİK PROJESİ İLE AVRUPA'DA EĞİTİM ALDILAR
Tarih : 2014.10.16  09:17:10
Avrupa Birliği Türk Ulusal Ajansı tarafından 2013 yılı programı çerçevesinde desteklenen; LLP-LDV-PLM-Mobility / 2013-1-TR1-LEO02-49653 referans nolu ve “AB’ de Dinamik Flash Uygulamaları Eğitimi” isimli proje kapsamında, katılımcılar Web tasarımı konusunda Avrupa’da eğitim aldılar.

Balıkesir Valiliği tarafından hazırlanan, sunulan ve koordine edilen proje, Balıkesir İl Özel İdaresi, Bandırma Eğitimciler Derneği ve Balıkesir İşadamları Derneği (BİAD) ’ın ortaklıklarında yürütüldü. Proje üç aşamada uygulanmak üzere planlandı; Katılımcı seçimi ve katılımcıların hazırlık eğitimleri. Yurtdışı eğitimleri. Yaygınlaştırma- raporlama faaliyetleri. Projenin yurtdışı ortakları; Almanya, Belçika ve İngiltere olan projedeki katılımcılar, bu ülkelerde, web tasarımı ve flash uygulamaları konusunda dört hafta süreli eğitim aldılar. Projede toplam 37 katılımcı, 3 engelli katılımcı ve 3 refakatçı olmak üzere toplam 43 kişinin yer aldığı bildirildi. Proje kriterlerine göre seçilerek eğitim faaliyetlerine dahil edilen bu katılımcıların arasında pozitif ayrımcılığı desteklemek amacıyla 3 engelliye de yer verildi. Projenin sürdürülebilirliği ve etkililiği açısından katılımcıların genç, iş piyasasına yeni giren ve girecek mezunlardan olmasına özen gösterildiği kaydedildi.

Balıkesir Valiliği'nin hazırladığı proje ile Avrupa'da eğitim alma imkanı elde eden katılımcılar üç ayrı ülkeye dağıtılarak, 2013 yılı içerisinde başlayıp 2014 Ağustos ayında bitecek şekilde, üç grup halinde, farklı zaman aralıklarında, dört hafta süreyle Web tasarımı ve Flash konusunda eğitim aldılar ve uygulama yaptılar. Eğitim müfredatında, Flash uygulamaları ile veritabanı yönetim sistemlerinin entegrasyonu, Dinamik Flash rapor geliştirme, Adobe Flash CS5.5, Flash dosyasının yayınlanması, Flash ActionScript temelleri, XML ile tümleşik Flash uygulama geliştirme, Web servis bağlantısıyla veri alınması ve Flash ile sunmayı, Dinamik Flash uygulamaları yayınlanması için gereken adımları vb. konuların yer aldığı bildirildi. Katılımcılar AB eğitimini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandılar. Aynı zamanda yurt dışı deneyimi elde eden katılımcılar yabancı dil pratiği yaparak kültürler, kurumlar, toplumlar arasında diyaloglar oluşturdular. Ayrıca katılımcıların yurt dışı faaliyetlerini kültürel gezilerle ve ziyaretlerle zenginleştirerek Avrupa kültürünü yakından tanıma fırsatı buldukları belirtildi. Projeyle ilgili bilgi veren yetkililer, şunları kaydetti;
"Web tasarımı ve Dinamik Flash Uygulamaları alanında yetişmiş kalifiye iş gücünün Balıkesir ve çevresinde artış göstermesine, Kamudan ve özel sektörden hizmet alan halkın hizmet kalitesinden memnuniyetinin artmasına, Sektörel olarak Avrupa’da iş dünyasında hızlı bir şekilde değişen halkla ilişkiler stratejileri konusunda yerinde bir öğrenme faaliyeti yapılarak bu yeniliklerin ülkemizde sektöre adapte edilmesine, Yurt dışında mesleki eğitim almış, vizyon kazanmış katılımcıların mesleki yaşamlarında daha öz güvenli bireyler olmalarına, Çok taraflı ve farklı paydaşların bir araya geldiği yeni ulusal ve uluslararası projeler için alt yapı oluşturulmasına, Katılımcıların iş gücü piyasasında rekabet edebilirliklerini geliştirerek sektörlere göre uzmanlaşmış halkla ilişkiler uzmanı olmaları yolunda kariyerlerine katkı sağlamasına, Katılımcıların yabancı dil seviyelerinin gelişmesine, Üyelik sürecinde katılımcılarımızın Avrupa'yı daha yakından tanımalarının sağlanması ve kültürler arası etkileşim oluşmasına katkı sağlandı."

 

 

215 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri