ANADOLU MOTİFLERİNİN DİLİ SERGİSİ BAŞKENTTE
Tarih : 2014.10.16  09:18:06
Anadolu Motiflerinin Dili Sergisi, İzmir ve İstanbul’un ardından Ankara Vakıf Eserleri Müzesi’nde açıldı. Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Mürsel Sabancı'nın açılışını yaptığı sergi, Türkiye'nin yanı sıra Tokyo başta olmak üzere çok sayıda Avrupa ülkesinde Balıkesir motiflerini tanıtacak.

Karesi Belediyesi, Karesi İlçe Halk Eğitim Merkezi, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi ortaklığı ile düzenlenen sergide; Türkiye’de 186 müzede sergilenen, unutulmaya yüz tutmuş tarihi halı ve kilimlerden oluşan reprodüksiyon eserler yer aldı. 15 kadın kursiyer tarafından yapılan 78 tarihi halı ve kilim reprodüksiyonlardan oluşan Anadolu Motiflerinin Dili Sergisi’nin açılışını Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Mürsel Sabancı yaptı. Açılışa ayrıca Balıkesir Milletvekilleri Haluk Ahmet Gümüş ve Ayşe Nedret Akova katıldı.

AVRUPA'YA AÇILACAK

Açılışın ardından açıklama yapan Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Mürsel Sabancı, “Balıkesir’den kültürel yolculuğumuz, İzmir’de başladı. İstanbul’da pek çok sanatçıyla, sanatseverle yan yana geldik" dedi. Balıkesir'in kültür anlamında çok büyük bir potansiyeli olduğunu dile getiren Sabancı, bu potansiyeli Türkiye ile paylaşıp yurtdışına çıkarmayı amaçladıklarını belirtti. Balıkesir'in yöresel halı desenlerinin hepsinin farklı farklı anlamları ve hikayesi olduğunu ifade eden Mürsel Sabancı, bundan sonraki serginin Tokyo'da ve Avrupa'nın farklı şehirlerinde açılacağını söyledi. Karesi Belediyesi’nin 6 aylık bir belediye olduğunu belirten Sabancı, “Vizyonu geniş bir liderle, vizyonu muazzam bir lider ile çalışıyoruz. Başkanımız Yücel Yılmaz sağolsun, kültür ve sanatın her daim yanında ve ciddi bir destekçisi. Bu kadar kısa bir sürede biz çok sayıda yayında hayata geçirdik ve servis ettik” açıklamasında bulundu.

 

 

162 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri