DÜNYA ASTSUBAYLAR GÜNÜ AYVALIK’TA KUTLANDI
Tarih : 2014.10.20  09:29:03
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’nin (TEMAD) 30. Kuruluş yıldönümü ve Dünya Astsubaylar Günü, Ayvalık’ta da törenle kutlandı.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Ayvalık Şubesi Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

“AMAÇ; MESLEKTAŞLARIMIZIN ULUSAL VE ULUSLARARASI HER ALANDA ÇAĞDAŞ DÜNYA İÇİNDEKİ YERİNİ ALMASINI SAĞLAMAK “

TEMAD Ayvalık İlçe Başkanı İsa Aslan’ın Ankara’daki törenlere katılması nedeniyle hazırladığı konuşma, TEMAD Ayvalık İlçe Başkanlığı adına Arslan İpek tarafından okundu. Açıklamada, “Astsubaylık mesleği gerek teknik alanda, gerek öğretim alanında gerekse yönetim-komuta kademesinde bir ordunun omurgasını oluşturmaktadır. Türkiye’de yaklaşık 97.000 çalışan, 127.000 emekli astsubay bulunmaktadır. Aileleri ile birlikte 1.000.000 kişiyi bulan bu büyük kitleyi ülkemizde Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği temsil etmektedir. Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği olarak ulu önderimiz Atatürk’ün ilke ve inkılapları ile çizdiği yoldan yürümek, camiamızın ve toplumumuzun gelenek, görenek, örf ve adetleri ile insan haklarına saygıdan taviz vermeksizin öncelikle mesleki sorunlarımızın çözümüne katkı sağlamaktır. Bu çalışmalar ışığında; derneğimizin ve üyelerimizin gelişimine destek olmak, katılımcı demokrasinin kurallarını uygulayarak, karşılıksız ve gönüllülük esasına dayalı hizmet sunmak, meslektaşlarımızın ulusal ve uluslararası her alanda çağdaş dünya içindeki yerini almasını sağlayabilmek için gerekli her türlü çalışmaları yapmak ve yapılanları da desteklemektir. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde astsubay olarak yıllarca görev yaptıktan sonra emekli olan Yüksel BİNİCİ 10 Eylül 2009 tarihinde başlatmış olduğu çalışmalar sonucu Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD)’ın kuruluş günü olan 17 Ekim 1984 tarihi ile anlam kazanmış olan 17 Ekim günü, Dünya Astsubaylar Günü olarak kabul görmüştür. Türkiye’de 89 şubeye sahip olan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği 2012 yılında ilk kez 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü’nü uluslararası boyutta kutlama kararı almıştır. ’Birlikte Türkiye’yiz ‘ sloganı ile adeta bir festival havasında kutlanan etkinlikte dünyanın ve Türkiye’nin her yerinden meslektaşları ve Türk Halkı ile bir araya gelmeyi hedefleyen TEMAD, bu özel günde gerçekleştirilecek farklı ve beraberlik mesajı veren programlarla hem moral vermeyi, hem de tüm kesimleri bu etkinlikte buluşturmayı amaçlamaktadır. Bu nedenle bugün tüm şubelerimizde Atatürk Anıtı’na çelek konularak günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılmıştır. Ayrıca TEMAD Genel merkezimizce Ankara’da 17-20 Ekim tarihleri arasında Dünya Astsubaylar günü kutlamaları çerçevesinde Dünya Astsubaylar paneli, fotoğraf ve resim sergileri, müzik ve folklor gösterileri, konser ve kortej yürüyüşü gibi etkinlikler düzenlenecektir” denildi. 

323 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri