GMKA HİBE DESTEK PROJELERİNİN EĞİTİM FAALİYETLERİ TAMAMLANDI
Tarih : 2014.10.22  09:21:15
Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın 2014 Yılı Lobicilik, Eğitim, Danışmanlık Teknik Destek Programı kapsamında Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hibe desteği aldığı 2 projesinin eğitim faaliyetleri tamamlandı.

Bir haftadır Cunda Uygulama Oteli eğitim salonunda “Okul Psikolojik Danışmanlarının Mesleki Yeterliliklerinin Geliştirilmesi Eğitimi” ve “Pozitif Psikoterapi Teknikleriyle Öğrenci Koçluğu Eğitimi” olarak sürdürülen faaliyetler Cuma günü son buldu. Eğitimlerle ilçedeki öğretmenlerin mesleki gelişimlerine destek olunup öğrencilere ve velilere sunulan eğitim-öğretim hizmetlerinin kalitesinin artırılması planlanıyor. Kısa ve orta vadede öğrencilerin sosyal, duygusal, zihinsel ve fiziksel gelişimlerini profesyonel olarak desteklemek, öğrencilerin yaşadıkları bireysel problemlere çözümler üretmelerini sağlamak ve akademik başarılarını artırmak hedeflendi.

 

“TÜRKİYE’DE ÖRNEK İLÇE OLMAK İSTİYORUZ”

Eğitimler Ankara Olgu Psikolojik Danışma ve Kişisel Gelişim Merkezi yöneticisi ve psikolojik danışman/aile terapisti Özden Bilgin tarafından verildi. Kapanış Programına Eğitim Görevlisi Özden Bilgin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Şube Müdürleri Ali Haydar Güler ve Erkin Kamacı,  projelerin koordinatörlüklerini yürüten H. Soner Suyolcu, Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Saadettin Sagit,  Uygulama Oteli Müdür Yardımcısı Abdülaziz Yük, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Mustafa Kurtuluş, ve kursiyer öğretmenler katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen “Kısa ve orta vadede en büyük hedefimiz eğitim-öğretimin kalitesini artırmak. Türkiye’de örnek ilçe olmak için eğitim çalışanlarımızın mesleki niteliğini geliştirmeye önem veriyoruz. Bu nedenle projelerimizi öğretmenlerimizin kişisel gelişimlerine destek olup öğrencilerimize ve velilerimize daha iyi hizmet sunabilmek için hazırladık. Verdiği eğitimlerle bu hedeflerimize ulaşmamızda bize destek olan Özden Bilgin Hocamıza, eğitimlere ev sahipliği yapan Uygulama Oteli yöneticilerimize, özellikle de projelerimizin hazırlanmasında emeği geçen Ar-Ge ekibimize çok teşekkür ediyorum” dedi. Sertifika dağıtım töreninin ardından Cunda Uygulama Oteli tarafından verilen kokteylle program son buldu.

258 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri