KAFAOĞLU’NDAN EĞİTİM KURUMLARINA TAM DESTEK
Tarih : 2014.10.28  09:24:57
Türkiye hareketliliğini Altıeylül Belediyesi’nin organize ettiği Zağnos Paşa Ortaokulu Erasmus Plus programı kapsamında uygulanan “Five Senses” (Beş Duyu) projesi Sertifika Töreni Pamukçu Akpınar Balık Restauran’ta gerçekleştirildi.

Sertifika törenine Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Başkan Yardımcısı Mesut Eray, Altıeylül Belediyesi Strateji ve Geliştirme Müdürü Özgür Aycil, Zağnos Paşa Ortaokul Müdürü Salih Özsoy, Zağnos Paşa Ortaokulu İngilizce öğretmeni Huriye Gündüz ile birlikte Avrupa’dan gelen misafir öğretmen ve öğrenciler katıldı.

‘Eğitim kurumlarına proje desteği vermeye her zaman hazırız’ diyen Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu “ Five Sense Projesi kapsamında sizleri misafir etmekten onur duyduk, gurur duyduk. Genç bir belediye olmamıza rağmen ulusal ve uluslararası projeler hazırlayıp yürütebiliyoruz. Eğitim kurumları geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın omuzları üzerinde yükselecektir. Eğitim kurumlarına proje desteği vermeye her zaman hazırız. Yunus Emre’nin çok güzel bir dörtlüğü var:

Gelin tanış olalım / İşi kolay kılalım / Sevelim sevilelim / Bu dünya kimseye kalmaz. Hepinizi tebrik ediyorum her şey gönlünüzce olsun” dedi.

Yapılan konuşmalarda Altıeylül Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü olarak 5 yıllık stratejik planda yer alan kurumsal ve toplumsal gelişim hedeflerine olumlu yönde etki yapan bir projeye ev sahipliği yapıldığı, bu uluslararası proje sayesinde belediyenin proje yürütme ve uygulama kapasitesinin geliştiği, bu projenin belediyenin kurumsal kimliğine artı bir değer kazandırdığı belirtildi. Eğitim kurumlarına verilen destekle birlikte, toplumsal gelişim stratejik hedeflerine katkıda bulunulduğu, özellikle AB Projeleri sayesinde Altıeylül Belediyesi’nin, kendilerini, ili ve güzel ülkemizi tanıtma fırsatı yakaladıkları, Balıkesir’in tarihsel açıdan öneme sahip Zağnos Paşa Camii ve ilçenin simgesi olan tarihi Şadırvan ve Saat Kulesi’nin yabancı konuklara tanıtıldığı ifade edildi.

ALTIEYLÜL BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR 

Avrupa’dan gelen yabancı öğrenciler “ Türkiye’yi ilk defa yakından tanıma fırsatı elde ettik. Balıkesir’de kaldığımız süre içersinde kendimizi evimizde gibi hissettik. Altıeylül Belediyesi’nin bize sunmuş olduğu olanaklar ile çok mutlu olduk. Balıkesir ve çevresinde tarihi eserler ve ören yerlerini ziyaret ettik. Selçuk- Efes, Meryem Ana, Şirince Köyü , Çanakkale- Asos, Turuva, Bursa- Ulu Camii, Murat Hüdavendigar Türbesi, Yeşil Türbe, Emir Sultan Camii, Osman - Orhan Gazi Türbesi, Tophane ve Kozahan Çarşısını gezdik. Türk insanını ve Türk kültürünü bu sayede yakından tanıma fırsatı elde ettik. Projenin ilerleyen safhalarında ülkemize Türkiye’den gelecek olan öğrenci ve öğretmenleri ağırlamak istiyoruz.” dediler. 

270 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri