- BÜYÜKŞEHİR TRAFİĞİNE AKADEMİSYEN ELİ
Tarih : 2014.10.30  09:16:27
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Yalova Üniversitesi ile ortak hizmet protokolü imzaladı. Buna göre, üniversitenin Ulaştırma Mühendisliği Bölümü Başkanlığı tarafından Balıkesir’in ulaşım ve trafik düzeni akademisyenlerin yapacağı ilmi araştırmalar neticesinde hazırlayacağı projeler ile sağlanacak.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Niyazi Eruslu ile üniversitenin Ulaştırma Mühendisliği bölüm başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’u makamında ziyaret etti. Daha önceden yapılan görüşmelerin resmi protokolü için bir araya gelen taraflar arasında Balıkesir’in kent içi trafik sirkülâsyonunun düzenlenmesi, ulaşım problemlerini çözmek için verilecek hizmet anlaşması imzalandı.

 

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Niyazi Eruslu, Türkiye’de ilk defa kendi üniversitelerinin bünyesinde ‘Ulaştırma Mühendisliği’ bölümünü kurduklarını, bu bölüm başkanlığı ile büyük illere trafik ve ulaşım düzenleriyle ilgili AR-GE ve proje hizmeti sunduklarını bildirdi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile imzalayacakları protokolün de ilk olduğunu ifade eden Rektör Eruslu, Balıkesir’in ulaşım ve trafik sirkülasyonuyla ilgili sorunların çözmek için her türlü akademik çalışmayı yapacaklarını kaydetti. Eruslu, Başbakan’ın Yalova Üniversitesi Ulaştırma Mühendisliği bölümünü öğrendiğinde çok beğendiğini ve diğer üniversitelerde de kurulması için talimat verdiğini belirtti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’un makamında kabul ettiği Yalova Üniversitesi Rektörü ve Ulaştırma Mühendisliği bölüm başkanı arasında imzalanan protokol töreninde Büyükşehir Belediyesi Ulaşım, Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanı Metin Ermiş de hazır bulundu. Protokol imza töreninde konuşan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Niyazi Eruslu, “Yalova Üniversitesi olarak yeni gelişmeler ışığında konuların hibritleşmesi ve özelleşmesi anlamında Türkiye’de ilk defa Ulaştırma Mühendisliği bölümünü kurduk. Bölüm başkanımız Rafet Bozdoğan’ın yapmış olduğu çalışmalar belirli bir geçmişe dayanıyor. O da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde ulaştırma dairesinden sorumlu genel sekreter yardımcısı olması ve bu konuda üstün bilgi birikimi ve tecrübesi olması. Ülkemizin ihtiyacı olan ulaştırma projelerini kurmak ve bunlarla ilgili çalışmaları yapmak üzere Türkiye’de ilk defa Ulaştırma Mühendisliği bölümünü kurduk. Bu çerçeve içinde Türkiye’deki büyük illerin araştırma geliştirme ve ulaştırma projelerini yapmaya talip olduk. Bu noktada farklı illerin araştırma projeleri için yaptığımız çalışmalardan birincisini bu konuda çok yetenekli başkanımız Sayın Edip Uğur’un başkanlığında Balıkesir’e vermek üzere bu çalışmayı başlattık. Balıkesir’imize hayırlı olsun” dedi.

Yalova Üniversitesi Ulaştırma Mühendisliği bölüm başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan da Balıkesir’in ulaşım ve trafikle ilgili problemlerini çözmek için çalışacaklarını belirtti. Bozdoğan, “Yalova Üniversitemiz ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak hizmet protokolü ile kentin ulaşım ve trafik sorunlarını ele alan bir projenin protokolünü imzalamış bulunmaktayız. Her iki kurum için de hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Biz Yalova Üniversitesi olarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki ana arterlerin trafik yönetimini, trafik denetim projelerini hazırlayacağız. Bu proje çerçevesinde trafik akımlarını ölçeceğiz, trafik sayımlarını yapacağız. Hangi yoldan hangi tür trafiğin gitmesi gerekir, nerelerde otopark olmalı, nerelerde yayalaştırma projeleri olmalıdır, nerede sinyalize kavşakların olması gerekir, nerelerde alt geçit- üst geçit türündeki kavşaklarının olması lazım bu proje ile tamamlamış olacağız ve belediyemize vereceğiz. Belediyemiz de ilgili UKOME kararlarını aldıktan sonra bunları yerinde uygulamış olacaklar. Bu projedeki amaç; Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki yol ağının en efektif, en etkin, en verimli kullanımını sağlayacak projeleri üretmektir. Temel amacımız budur” diye konuştu.

 

BAŞKAN UĞUR: “ÇOK PROJEMİZ VAR”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Balıkesir için birçok projelerinin olduğunu söyledi. Uğur, “Boş durmuyoruz, hayal ettiklerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Birçok projemiz var” dedi. Kent İçi Ulaşımının Trafik Sirkülâsyonunun düzenlenmesi için ulaşım problemlerini çözmek üzere danışmanlık hizmeti alacaklarını, ilmi araştırmaların ardından kent merkezinde raylı sistemden diğer ulaşım hizmetlerine kadar birçok çalışmanın gerçekleşeceği bildirildi. Protokole hayırlı ve uğurlu olması dilekleriyle imza atan Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, “Balıkesir büyükşehir oldu, bütün şehir oldu. Bizler de Büyükşehir Belediyesi olarak Balıkesir’in trafik ile ilgili, yolları, park yerleri ve yaya yollarıyla ilgili problemlerini çözmek istiyoruz. Vatandaşımız Balıkesir içerisinde trafik sıkışıklığı olmadan daha rahat hareket etsin. Aracını rahat park etsin, yaya yolları daha uygun yerlerde olsun. Bununla ilgili de mutlaka bir ilmi araştırma gerekiyor. İşte, Yalova Üniversitesi ile birlikte imzaladığımız bu protokol ile Yalova Üniversitesi Ulaşım Mühendisliği bize bu konuda bir çalışma yapacak. Bu çalışma neticesinde biz de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak Ulaşım Koordinasyon Merkezimizin almış olduğu kararlar ile bunları uygulayacağız. Bugün bu anlaşmayı imzalamış olduk. Balıkesir’imiz için hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

İmza töreniyle ilgili gerçekleşen ziyaretin anısına Rektör M. Niyazi Eruslu tarafından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’a bir plaket takdim edildi. Yalova Üniversitesi Rektörlüğü Ulaştırma Mühendisliği’nce Balıkesir’in ulaşım ve trafik düzeniyle ilgili çalışmalara başlandığı bildirildi.

 

447 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri