GEZİ’DEN DOĞAN ÇAPUT BEBEKLER
Tarih : 2014.10.30  09:20:27
Ressam Frida Kahlo, Sanatçı Cher, Türk Sinema ve Tiyatro sanatçısı Cahide Sonku bir sergide buluştu.

. Sanatçılara,  Afife, Nazo, Fiskos ve Topuz Hanımların yanı sıra Anna Karanina ve Madam Bovary gibi roman karakterleri eşlik etti. Hepsini Ayvalık Macaron Konağı’ndaki sergide bir araya getiren Sevinç Subaşı, birbirinden güzel çaput bebeklerini Gezi Direnişinden sonra yaptığını söyledi.

9 yıldır Ayvalık’ta yaşayan Sevinç Subaşı, Türkiye’yi değiştiren Gezi direnişinden etkilenerek yapımına başladığı Çaput Bebeklerini Macaron Konağı’nda 26 Ekim Pazar günü açtığı sergide Ayvalıklıların beğenisine sundu. Sergi açılışında  Öğretmen Tülin Özdem’in Turizm Otelcilik Lisesinde eğitim gören öğrencileri Bartu Çiftçi, Asena Tosya ve Yusufcan Akın sergide müzik dinletisi sundu.

FRİDA KAHLO, CHER VE ANNA KARANİNA

Anna Karanina, Madam Bovary, Ressam Frida Kahlo, Sanatçı Cher’i düşünerek yaptığı bebeklerine, evine gelen misafirleri, arkadaşlarından esinlenerek yaptıklarını ekleyen Sevinç Subaşı, Ankaralı Ressam Nevra Bozok’un 3 resmini de bebeklere dönüştürmüş. Sergide yer alan 110 bebeğin hiçbiri birbirine benzemiyor ama saçlarından elbiselerine hepsi titiz bir sevginin ürünü.

“GEZİ’DEN SONRA TERAPİ GİBİ OLDU”

İstanbul Cağaloğlu Anadolu Kız Meslek Lisesi Resim Bölümü mezunu Sevinç Subaşı, çaput bebek yapmaya Gezi direnişinden sonra başladığını belirterek, “Gezi’den sonra 6 ay hiç uyuyamadım. Gönen Köteyli Köyüne doğduğum yere 40 yıl sonra geri döndüm. 10 ayda çaput bebekleri yaptım. Politik olaylar ve Gezi ile ilgili bana terapi gibi oldu” dedi.

BİR NESLİN ÇOCUKLUĞUNUN SEMBOLÜ YENİDEN HAYAT BULDU

1 yıl yoğun seramik çalışan, akrilik portreleri, karakalem çalışmaları bulunan Sevinç Subaşı, “Çaput bezden yaptığım bebeklerin üstündekiler de çaput. Plastik, kimyevi hiçbir şey kullanmıyorum. 30 derecede yıkanabiliyor. Hoşa giden, doğal olan, doğa ile ilgili olan her şeyi yapmak istiyorum. Hiç biri diğerine benzemiyor. Hepsinin ayrı olması bana çok tat verdi. Bir neslin çocukluğunun oyun arkadaşları olan bez bebekler yeniden hayat buldu. Her bir bebeğin ayrı bir karakteri, yaşamı, düşündükleri ve düşündürdükleri var. Hepsi çocuklarım gibi.” dedi. Kedisini alıp giden Adalet Bebek, Özel bir güve çalışması ve Gezi direnişini sembolize eden çalışma sergide dikkat çeken parçalar arasında yer aldı. 110 adet bebeğin yer aldığı sergi 9 Kasım tarihine kadar gezilebilecek. 

1896 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri