AYVALIK’TA KUZEY EGE YAT YARIŞLARI VE BALIK TURNUVASI
Tarih : 2014.10.31  09:16:53
Ayvalık’ta düzenlenen Kuzey Ege Yat Yarışları ve Balık Turnuvası, yurt içi ve dışından çok sayıda yatçıyı bir araya getirdi. 17-18 Ekim tarihlerinde düzenlenen yarışlar hem çekişmeli hem de keyifli geçti.

Ayvalık’ta ilk defa gerçekleşen Balık Turnuvası 17 Ekim günü saat 07.00’de başladı. 21 yat, 68 mürettebatın katılımı ile saat 17.00’de yarış tamamlandı. En büyük (ağırlık) balık ve toplam tutulan ağırlık olarak iki kategoride değerlendirmeler yapıldı.

AYVALIK EKİBİ TURNUVADA BİRİNCİ OLDU

En büyük balık kategorisinde 3,6 kg sinarit ile 6 numaralı SPITFIRE Yatı, toplam ağırlıkta ise sırası ile birinci 5 numaralı ARMİN Yatı 11,7 kg, ikinci 21 numaralı KYME Yatı 8,5 kg., üçüncü 1 numaralı DORUK Yatı 7,965 kg. ile ödüller sahiplerini buldu. Armin Yatında yarışan Balık Adam Çetin İşten ve Ali İncecik, toplam ağırlıkta diğer yatları geçerek birinci oldu. Özellikle balıkların tartı sürecinde renkli sahneler yaşandı. Amacın doğru balıkların, doğru kilolar ile tutulması ile uluslararası balık tutma talimatları ile yarış komite ve hakemlerinin hazırladığı talimatlarla bilinçli avlanmanın önemi vurgulandı.

MİDİLLİ’DEN GELEN YATLAR TURNUVALARA KATILDI

Ayvalık Setur Marina tarafından organize edilen turnuvaların ilerleyen süreçte uluslar arası boyuta taşınmasının planladığı açıklandı. 18 Ekim Cumartesi günü saat 13.30’da Ayvalık’ta ilk defa Yat yarışı düzenlendi. Yarışta, özellikle son bölümünde rüzgârın artması ile heyecanlı bir rekabet yaşandı. 18 mil açıkta yer alan Midilli’den bu organizasyon için gelen 10 yatın katılımı iki ülke sularında bundan sonra da birlikte keyifli organizasyonların yaşanacağının habercisi oldu. Farklı boylarda toplam 26  yat, 126 mürettebatın katılımı ile gerçekleşen yat yarışında TYF’nin kuralları ve Federasyona bağlı değerli hakemlerin tecrübeleri ile sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Yıllardır Midilli’de yarışmalarının getirdiği tecrübe ve yarışlara yönelik yapıda olmaları sayesinde İlk üç sırayı misafir yatlar elde etti. Yarışmada birinci 23 numaralı SUNFIZZ Yatı, ikinci 16 ATİNA Yatı, üçüncü 19 numaralı FIVOS Yatı şeklinde sıralandı. Toplam 47 yat ve 194 mürettebatın katılımı ile gerçekleşen yarışlar sonunda tüm katılımcılar tarafından ortak düşünce bu organizasyonun her yıl büyüyerek tekrarlanması oldu.  Yat yarışının yapıldığı günün akşamı ödül töreninde Türkiye’de yıllardır Mavi Bayrak sahibi tek özel yat olan TUANA K’nın ve Setur Ayvalık Marina’nın 2014 Mavi Bayrak ödülü verildi. Ödül sunumlarının ardından Balık turnuvasında tutulan balıklar pişirildi ve Yunanistan’dan gelen misafirlerin Ouzo ikramları ile bu yılki Kuzey Ege Balık Turnuvası ve Yat Yarışları tamamlandı. 

 

573 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri