CUMHURİYET COŞKUSU DEVAM EDİYOR
Tarih : 2014.10.31  09:19:59
Edremit’in Zeytinli Mahallesi’nde faaliyetlerini sürdüren, Zeytinli İda Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İda-Der) tarafından geleneksel olarak “3. Cumhuriyet Şöleni” düzenlendi.

. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Balıkesir Milletvekilleri Ayşe Nedret Akova ve Haluk Ahmet Gümüş’ünde katıldığı etkinlik yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Edremit’in Zeytinli Mahallesi’nde Zeytinli İda Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İda-Der) tarafından 3. Cumhuriyet Şöleni düzenlendi. Zeytinli Mahallesi Cumhuriyet meydanında ki etkinlikte konuşan  Zeytinli İda Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İda-Der) Başkanı Zehra Aksay, “Cumhuriyetimizin 91. yılını kutlayabilmenin mutluluğu içindeyiz. Bizler cumhuriyeti korudukça nice yıldönümleri kutlanacaktır. Bugünlere Türk insanı nasıl geldiğini unutmayacaktır. Şanlı geçmişine koruyarak aydınlık geleceğine sımsıcak sarılmaya devam edecektir” dedi. Zehra Aksay, etkinliğin ana sponsoru olan işadamı ve Edremit Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ertaş’a teşekkür etti.  Ardından kürsüye gelen Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, her şeye rağmen ilelebet cumhuriyeti yaşatacaklarını belirterek, 'Bu güç bizim damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur' diye konuştu. Katılımcılar tarafından Atatürk Anıtı’na karanfiller bırakıldı. Sanatçılar Tayfun Hakan Kağan ve Tuana’nın konserlerinden sonra halka fasulye, bulgur pilavı, tatlı ve turşudan olan yemek ikram edildi. Etkinliğe Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Balıkesir Milletvekilleri Ayşe Nedret Akova ve Haluk Ahmet Gümüş, CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, Edremit’li hayırsever işadamı Yılmaz Akpınar, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

327 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri