BALIKESİR TABİP ODASI’NDAN CUMHURİYET KONSERİ
Tarih : 2014.10.31  09:21:53
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yılı nedeniyle Balıkesir Tabip Odası’nın düzenlediği konser, 28 Ekim 2014 tarihinde saat 20:00’de Necati Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konsere konuk olarak Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Hasan Hocaoğlu, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr.Hakkı Özçoban'a, Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt.Burak Saran, Eczacı Odası Başkanı Adil Tosuner ve çok sayıda Hekim, Diş Hekimi, Eczacı ve vatandaş katıldı. Salonun tamamen dolduğu konserde açılış konuşmasını yapan Balıkesir Tabip Odası Başkanı Dr.Fikret Şahin konuşmasında Cumhuriyetin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Kurtuluş Savaşı’nda gösterilen üstün gayret ve fedakarlıklar sonucunda bizlere armağan edilen Cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal değişim projesidir.

Milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olan Cumhuriyet, bağımsızlık ve hürriyetimizden asla taviz vermeyeceğimizin ifadesidir.

Cumhuriyet, Türk Ulusu’nun medeniyet destanı, Çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma azmi, ve karanlığa karşı başkaldırısıdır.

Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde imkansızı başardığımızın kanıtıdır.

Cumhuriyetimiz; bilimde, eğitimde, kültür ve sanatta, sağlıkta, sosyal yaşamın her alanında çağdaş uygarlık düzeyine erişmek için en büyük dayanağımızdır.

Türk Milleti, Cumhuriyet rejimi ile kazandığı değerleri, toplum hayatımızın vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş, karşılaştığı sorunları Cumhuriyete olan bağlılığı sayesinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı bilmiştir.

Bu tarihi gün dolayısıyla, başta büyük devlet adamı ve eşsiz komutan Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan,

aziz şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.

Konser Şef Muammer Topan tarafından yönetildi. Sanatçılar Güzel sanatlar lisesi öğrencileri, mezunları ve üniversite müzik bölümü öğrencileriydi.

Konser sonrasında sanatçılara plaket ve teşekkür belgesi verildi.

Kapanış konuşmasında Balıkesir Tabip Odası Başkanı Dr.Fikret Şahin konseri hazırlayan ve sunan Muammer Topan’a, genç sanatçılara, Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Arif Nalbant’a, salonu kullanma imkanı veren Rektör Mahir Alkan’a  teşekkür etti ve sözlerini şöyle tamamladı; “Bugün kadınıyla erkeğiyle hep birlikte burada bu eserleri dinleyebildiysek bunu Büyük Atatürk ve bizlere armağan ettiği Cumhuriyete borçluyuz.

Çünkü; Cumhuriyet Aydınlanma ve Rönesans demektir

Cumhuriyet Sanata ve Sanatçıya değer vermektir

Cumhuriyet vatanını, yaşadığı toprakları ve bayrağını sevmektir

Kısacası, Cumhuriyet İnsanı sevmektir.”

583 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri