EDREMİT’E KOMŞU ZİYARETİ
Tarih : 2014.11.15  09:26:48
Yunanistan’ın Lesvos (Midilli) Adası Ticaret Odası Başkan Vekili Mirsinias Evengelos, Molivos Turizm Derneği Başkanı Nikos Molvalis ve Lesvos Belediyesi yetkililerin yer aldığı heyet Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’yı ziyaret etti. Başkan Kamil Saka, Gümrük Kapısı ile ilgili yapılması gereken çalışmaları en kısa sürede hayata geçireceklerini ifade etti.

Edremit Körfezi’nin karşında yer alan Yunanistan’ın Lesvos (Midilli) Adası’ndan Ticaret Odası, Turizm Derneği ve Belediye yetkililerinden oluşan bir heyet Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’yı ziyaret etti. Yunanistan’ın Lesvos (Midilli) Adası Ticaret Odası Başkan Vekili Mirsinias Evengelos, Molivos Turizm Derneği Başkanı Nikos Molvalis ve Lesvos Belediyesi yetkililerinin yer aldığı ziyarette karşılıklı komşuluk ilişkilerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkilerinde geliştirilmesi yönünde karşılıklı adımlar atılması gerektiği ifade edildi. Ziyaret nedeniyle Yunanlı konuklarına teşekkür eden Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, denize sınırı olan iki komşu kentin sosyal ve kültürel anlamda birine çok yakın olduğunu belirterek, bu yakınlığın ticaret ve iş ilişkileri anlamında ekonomik olarak da geliştirilmesinin karşılıklı yarar sağlayacağını ifade etti. Başkan Saka, Gümrük Kapıların çok önem arz ettiğini de vurgulayarak “Edremit ilçemizde aktif olmayan Deniz Hudut Kapımızın yeniden işlerlik kazanması için atılması gereken adımları hızla atmaya çalışıyoruz. Kısa süre içerisinde gerekli çalışmaları tamamlayarak ilçemizin dünyaya açılacak kapısı olan Gümrük Kapısı’nın hizmete girmesini hedefliyoruz” dedi.

Lesvos (Midilli) Adası Ticaret Odası Başkan Vekili Mirsinias Evengelos, “Aynı havayı soluyor, aynı denizi kullanıyor, aynı iklimi yaşıyoruz. Bizler aslında birbirimize çok yakınız. Bu yakınlığı gerçek hale getirebilmek için karşılıklı adımlar atacağımıza inanıyorum. Karşılıklı ticaret yaparak bu ilişkileri geliştireceğimize inanıyorum” dedi. Ziyarette CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Belediye Meclis Üyeleri ve CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım’da hazır bulundu.

249 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri