AYVALIK MEZARLIĞINDA HIRSIZLIK
Tarih : 2014.11.22  09:53:30
'Ruhları şad olsun' çalındı

Ayvalık’ta ‘Bir bu eksikti’ denilen olay ilçe Mezarlığında yaşandı. Mezarlık içerisindeki mezar taşlarından yaklaşık 70’inin üzerindeki pirinç yazılar kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı. Hırsızlar, mezar taşları üzerindeki yazılarla birlikte girişteki havuz üzerinde bulunan ‘Ruhları Şad Olsun’ yazısını da sökerek götürdü.

Ayvalık Mezarlığında mezar taşları üzerindeki pirinç yazılar kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı.  Olayın Ramazan Bayramı ile Kurban Bayramı arasında yaşandığı öğrenildi.  Mezarlık ziyaretine gelen vatandaşlar, mezar taşlarının durumunu görünce şok yaşadı. Durumun Belediye Zabıta Amirliğine bildirildiği öğrenildi.

MEZARDAKİ MERMER BOLK BİLE SÖKÜLMÜŞ

1992 yılında kaybettiği amcası Ahmet Gösterikli ve 1995 yılında kaybettiği yeğeni Murat Gösterikli’nin yan yana olan mezar taşlarında isimleri, doğum ve ölüm tarihlerinin söküldüğünü gören vatandaş, duruma hayret ettiğini söyledi. İbrahim Gösterikli, “Ramazan Bayramında ziyaret ettiğimde yerinde olan pirinç yazıların sökülmüş olduğunu gördüm. Mezar taşları dik değil, öyle olsa belki zamanla sökülüp düşmüş olabilirdi, sağa sola düşmüş olabilirdi ama hepsi mi düşer. Mezar taşları yatık ve yazılar yok. Durumu sorunca mezarlıkta yaklaşık 70 mezar taşındaki yazıların çalındığı söylendi. Ayrıca mezarın yan tarafındaki mermer blokta sökülmüş yerdeydi, düzelttim. Yetkililerin bu durumla ilgilenmesini istiyorum. Mezarın eski haline getirilmesini de istiyorum” dedi.  Yaklaşık 70 mezar taşının üzerindeki pirinç yazılar ile birlikte  mezarlık girişindeki havuz başında yazılı ‘Ruhları Şad olsun’ yazısının da hırsızların talan edildiği görüldü. 5841 mezarın bulunduğu, 6 terastan oluşan Ayvalık Mezarlığında belediyenin iki görevlinin 08.00-17.00 saatleri arasında çalıştığı, söz konusu hırsızlıkların akşam saatlerinde yapılmış olacağı düşünülüyor.

270 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri