MALLARIMIZI TALAN ETTİRMEYİZ !..
Tarih : 2014.11.24  09:56:25
Edremit ile Zeytinli mahalle sakinleri Balıkesir Belediyesi’nin kapanan belde Belediyelerinin hizmet binalarının tapularını almaları üzerine tepki protestosu gerçekleştirdi.

30 Mart’ta gerçekleşen  yerel seçimlerinden sonra kapanan Zeytinli Belediye Binasının önünde toplanan halk Edremit CHP İlçe Başkanı Yurt Yıldırım’ın yaptığı basın açıklamasına büyük destek verdi. 

Yurt Yıldırım sözlerine şöyle başladı; “Yeni deyimle Zeytinli mahallesi sakinleri. Bugün burada toplanmamızın amacı Bütün Şehir Yasa tasarısı ile bizlere sormadan Belediyemizi kapatan onunla da yetinmeyip mallarımız el koyan anlayışın yeni bir örneğine ve gelecekteki örneklerine dur demek için buradayız.

Önünde açıklama yaptığımız bu binamız sizlerin  büyükleri tarafından yapılan ve zeytinlinin simgesi haline gelmiş olan bir binadır. Geçmişte Muhtarlık, daha sonra belediye olarak hizmet vermiş olan bu bina tıpkı belediyemizin elimizden alındığı gibi elimizden alınmaya çalışılmaktadır hatta alınmıştır. Hukuki varlığı 30 mart seçimleri ile biten komisyon bir sabah Büyükşehir yetkililerinin isteği üzerine toplanıp biz burayı aldık diyebilmektedir.

Buradan bir kez daha soruyoruz; kimin malını kimden alıyorsunuz? Ne amaçla alıyorsunuz? Kime sorarak alıyorsunuz?

 

Eski belediye binamız Büyük şehir’e  geçmiş iken meydandaki camimiz ve dükkanlarımız tamamı Büyük şehir’e geçmiş iken buraya niçin göz diktiniz. Amacınız hizmet binası ise işte bina işte dükkanlar. Bu aç gözlülüğünüzün amacı nedir?

 

Saygıdeğer Zeytinliler bizim belediyemiz bu haksız hukuksuz tek taraflı ben yaptım oldu anlayışına karşı gerekli hukuki işlemleri başlatmıştır. Ama biz bu mücadelemize kendisini Zeytinlili olarak gören ve burada ekmek yiyen burada büyüyen partili partisiz herkesin bu talana dur demesi gerektiğine inanıyor ve bu mücadeleye destek vermeye davet ediyoruz.

 

Zeytinlinin mallarına göz dikenlere karşı üç maymunu oynayanlar yarın sizin yüzünüze hangi cesaretle bakacaklar, hangi yüzle  sizden destek isteyecekler, bunu da hep beraber göreceğiz ve yaşayacağız.

 

2015 seçimlerinde bizler CHP olarak bir kez daha söz veriyoruz. Yerel  Yönetim, yerinden yönetimdir. Bu anlayışla kapatılan belediyelerimiz CHP iktidarı ile yeniden açılacak ve sizlerin emrine sunulacaktır. Bunu bilen bu iktidar pervasızca talan ve yağma yapmaktadır.

 

 Bütün mücadelerimize rağmen bu hizmet binamız elimizden alınırsa meydana çadır kurup sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz, Bu talan burayla da sınırlı kalmamış, Altınoluk hizmet binamızda aynı kapsamda elimizden alınmıştır. Orada da mücadelemiz burada olduğu gibi devam etmektedir.

 

Bizler milli idareye saygı duyuyor herkesi de saygı duymaya davet ediyoruz. Hiç kimse Edremit Belediyesini ve Edremit  kamuoyunu yok sayarak körfez planı yapmasın gelsinler oturup konuşup anlaşarak geleceği birlikte inşa edelim.

 

 Aksi takdirde bizler Edremit’in her karışı için mücadele etmeye kararlıyız inançlıyız.

Biz Atalarımızdan aldığımız bu mirası bu cennet bölgemizi gelecek kuşaklara aktarmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Biz demokratik laik hukuk devletine ve hukukun üstünlüğüne inanan bir partiyiz. Bu mücadelemizi de bu kapsamda devam ettireceğiz.” Dedi. Toplanan halk sloganlar atarak destek vermeye devam ettiler.Toplanan halk olaysız bir şekilde eski belediye binasının önünden sessizce ayrıldılar.

 

397 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri