2015 YILI BÜTÇESİ KABUL EDİLDİ
Tarih : 2014.11.26  09:37:57
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı ikinci birleşimini Ahmet Edip Uğur başkanlığında gerçekleştirdi.

Meclis toplantısında; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 2015 Yılı Performans Planı, 2015 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi, 20 İlçe Belediyesi 2015 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçeleri ve 2015 yılında uygulanacak vergi, resmi harçlar ile isteği bağlı hizmetlere ait ücret tarifeleri belirlendi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılı bütçesi 650 milyon TL olarak meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi.  2015 yılı için öngörülen 650 milyon TL’lik bütçenin yarısını yeni yolların yapılmasına kullanılacağını belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 2015 yılı bütçesinin hangi alanlarda kullanılacağına yönelik Belediye Meclis üyelerini bilgilendirdi. Başkan Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü:

350 MİLYON TL YOL YAPIMINA AYRILDI

“Balıkesir, büyükşehir belediyesi olduktan sonra hizmet alanı da genişledi. 5 bin kilometrenin üzerinde bir yol ağına sahibiz. Bu 5 bin kilometre yol, eski özel idarenin ağında olan yollar. Kent merkezleriyle kırsal mahalleler arasında açılmış yolları da hesaba katarsak 6 bin kilometrenin üzerinde bir yol ağımız var. Biz bu yol ağının standardını yükseltmek istiyoruz. Onun için bütçemizden yollarla ilgili yatırımlara 350 milyon gibi bir pay öngörüyoruz. Hedefimiz; kırsal mahallelere her yıl asgari 850 kilometre yol yapmak. Bu yolların altyapısının iyi olması lazım. Bizim hedefimiz öncelikle yolların altyapını sağlam yapmaktır. Stabilizeyle bu yolları sati kaplama veya sıcak asfalta hazırlamak. Fen İşleri Daire Başkanlığı’yla yaptığımız toplantılarda her yıl 850 kilometre yolu yapmak için neler lazım diye konuştuk.  Mevcut ekipmana ilave olarak; altı damperli kamyon, iki adet yama kamyonu, yol bakımı ve onarımı için 15 tane greyder, üç adet ekskavatör, beş adet silindir alınmasına karar verdik. Bu ekipmanları almak için 15 milyon TL bir yatırım bütçesi ortaya çıktı. Mart ayı itibariyle bu yolların yapımına geçeceğiz. Biz bu yolları yaptıktan sonra kalıcı olsun istiyoruz” dedi.

 

BAŞKAN UĞUR, ORMAN VE SU İŞLERİ

BAKANLIĞINA TEŞEKKÜR ETTİ

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın, Balıkesir’e sokak hayvanlarının rehabilitasyonu kapsamında modern ve büyük bir hayvan bakımevi yapılacağını kaydeden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “ Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 470 bin metrekare bir alanı hayvan barınağı olarak yapmak için bize verdi. İhaleye çıkmamız için de 1 milyon TL ödenek gönderdi. Proje ihalesine çıkacağız. 20 bin metrekarelik hayvan barınağı inşa edeceğiz” dedi. Çevre ve ulaşım gibi alanlarda yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Uğur, “Marmara ve Ege bölgelerinde katı atık depolama tesislerimiz yok. Bunlar için çalışma yapıyoruz. Yakma tesisleriyle ilgili çalışmalarımız var. Almanya’da, Avusturya’da yakma tesislerini gezdik. Çeşitli firmalarla da görüşmelerimiz var. Bunu da kısa zamanda gerçekleştirmek istiyoruz. Balıkesir’de 454 tane toplu taşıma hattı var. Bunlar şehir için hatları, minibüs hatları, köy minibüsleri, taksi dolmuşlar. Bunları da düzenlemek istiyoruz. Diğer büyükşehirlere baktığımızda tek hatla şehirde dolaşabiliyorsunuz. Bizde istiyoruz ki; insanlar BALKART’la her yeri dolaşabilsin. BALKART her ilçede geçerli olsun. Validatör uygulamasını Balıkesir’de uygulamak istiyoruz. Bunun yanı sıra üç yıl içerisinde 96 aracı itfaiyeye kazandırmayı planlıyoruz. İstiyoruz ki bunları 650 milyon liralık bütçemizle gerçekleştirelim. Borçlanmak istemiyoruz ama vatandaş hizmet bekliyor. Gerekirse borçlanacağız. Bu bütçenin Balıkesir’e, ülkemize hayırlı olmasını istiyoruz” dedi. Öte yandan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı ikinci birleşimi öncesinde Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç, Büyükşehir Belediyesi’nin Balya ilçesine yönelik hizmetlerinden dolayı Başkan Uğur’a plaket verdi.

419 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri