“ÖĞRETMENLER GELECEĞİMİZDİR”
Tarih : 2014.11.26  09:40:37
Atatürk'e Başöğretmenlik Unvanının veriliş günü olan 24 Kasım Öğretmenler Günü, Ayvalık’ta törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma ile başlayan tören, İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde Ayvalık Atatürk Anadolu Lisesi’nin hazırladığı programla devam etti.

Pazartesi günü saat 12.00’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki Çelenk sunma törenine Belediye Başkanı Rahmi Gençer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Müdür Yardımcıları Kazım İncel ve Erkin Kamacı, ATAL Müdürü Nevzat Saçı’nın yanı sıra CHP ilçe Başkanı Asım Sürer, Daire Amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

MİNİKLER HALK OYUNLARI VE AZERBAYCAN HALK DANSLARI TOPLULUĞU İLGİYLE İZLENDİ

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından Öğretmen Namık Arslan yönetiminde İstiklal Marşı okundu. Meydandaki törenin en ilgi çekici bölümünü ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Minikler Halk Oyunları ekibi ile Azerbaycan Halk Dansları Topluluğu’nun özel gösterileri oluşturdu.

TÜRKAV VE TÜRK EĞİTİM-SEN PANKART AÇTI

Meydanda törenler sırasında TÜRKAV Şubesi ve Türk Eğitim-Sen Ayvalık Temsilciliği, Müdür ve Müdür yardımcıları değerlendirme sonuçlarını protesto ederek pankart açtı. Pankartlarda, ‘Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur’ ve ‘2014 yılı Sendikamız ve vakfımız tarafından kıyım yılı ilan edilmiştir lanetliyoruz’ denildi.

“ATATÜRK’ÜN DÜN KARA TAHTA BAŞINDA BAŞLATTIĞI EĞİTİMDE YENİLEŞME HAREKETİNİ BUGÜN BİLGİSAYAR KARŞISINDA DEVAM ETTİREBİLME ŞUURUNU TAŞIMAK GEREK”

Törenin ikinci bölümü İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde saat 13.30’da başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni yapıldı. Öğretmen olmanın  atılan her adımda ‘Ben bir öğretmenim’ diyerek topluma örnek davranışlar sergilemek olduğunu söyleyen, mesleğe yeni başlayan Öğretmenlerden Sevinç Alıcık, “Öğretmenlik sürekli bir gelişme süreci. Gelecek nesillere yön verebilme idealini yerine getirebilmek için sürekli tazelenmek” dedi. Alıcık, “Mustafa Kemal Atatürk’ün dün kara tahtada başlattığı eğitimde yenileşme hareketini bugün bilgisayar ekranı karşısında devam ettirebilme şuurunu taşımak gerektiğine inanıyorum” dedi.

Sunuculuğunu Sakine Gizep’in üstlendiği törende emekli olan öğretmenler adına Öğretmen Canan Akın bir konuşma yaptı. Öğretmenlerin çocuklara ve gençlere yön vererek yaşama hazırlayan aynı zamanda yapıcı, yaratıcı, insan haklarına saygılı, özverili, sevgi dolu bir rehber olduğunu söyleyen Akın, bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesinin eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülebilmesi ile ancak mümkün olduğunu vurguladı. ATAL Müdürü Nevzat Saçı da konuşmasında Atatürk’ün öğretmenlere verdiği önemi anlattı.

“ÖĞRETMENLER GELECEĞİMİZDİR”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen öğretmenlerin çocuğu bilgiyle yoğurup sevgiyle şekillendirdiğini belirterek, “Öğretmen her insanın hayatında vazgeçilmez ve unutulmaz bir öneme sahiptir. Öğretmenler geleceğimizdir” dedi. Okulun Bilgisayar Öğretmeni Hakan Gökmen’in Şehit öğretmenler anısına hazırladığı sunum izlendi. Öğretmen konulu şiirlerin okunmasının ardından şiir ve kompozisyon birincileri eserlerini okudu. Öğretmenlerin Zeybek oyunu ve Öğretmenler Korosunun dinletisinin ardından tören, Öğretmen Marşı’nın hep birlikte okunmasıyla sona erdi.

236 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri