TÜRKEL MİNİBAŞ’LAR YETİŞİYOR
Tarih : 2014.11.26  09:41:57
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Merkezi tarafından 4 yıldır gerçekleştirilen “Türkel Minibaş’lar yetişiyor” Projesi kapsamında Ayvalık’a gelen ÇYDD heyeti ve burs alan öğrenciler, merhum Prof. Dr. Türkel Minibaş’ın Ali Bey (Cunda) Adası’ndaki mezarını ziyaret etti.

Cumartesi günü ÇYDD Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Olcay Ekinci Yezdani yönetiminde gelen 27 ÇYDD’li, 2009 yılında hayatını kaybeden ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Pof. Dr. Türkel Minibaş’ı andı ve Ayvalık’ı tanıdı. Prof. Dr. Türkel Minibaş’ın Ali Bey Adası’ndaki mezarını ziyaret eden ÇYDD’lilere Ayvalık’tan ÇYDD Şube Başkanı Nuray Özer, Şube eski başkanlarından Lütfiye Seçer ve Altınova’dan öğrenci Ünzile Kurt eşlik etti.

“PROJEMİZ BAŞARIYLA DEVAM EDİYOR”

ÇYDD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Olcay Ekinci Yezdani, “Türkel Minibaş çok erken aramızdan ayrıldı. Ne yapsakta adını yaşatsak diye düşününce bu proje ortaya çıktı. Önemli olan yeni Türkel Minibaş’lar yetiştirmek. Bu bize çıkış noktası oldu. 23 öğrencimizin katıldığı projemiz başarıyla devam ediyor. Projeye katılan öğrencilerimize sadece Türkel Minibaş’ı tanıtmakla kalmıyoruz. Arkeolojiden beden diline farklı konularda eğitimler de veriyoruz” dedi.  Yezdani, “Türkel Minibaş her zaman bizimle birlikte yaşayacak” dedi. Nuray Özer ise “Onu rol model aldık her zaman. Bizim içimizde yaşıyor. Ondan çok şey öğrendik” dedi.

TABİAT PARKINI VE AYVALIK’IN ÇEVRE SORUNLARINI ANLATTI

Mezarlıkta yapılan ziyaret sonrası TEMA Ayvalık Sorumlusu Arif Namlı eşliğinde Ayvalık Adaları Tabiat Parkı gezildi. Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın 17 bin 950 hektarlık alanı ile Türkiye’nin en büyük Tabiat Parkı olduğunu belirten Arif Namlı, “Bunun yaklaşık 14 bin hektarını deniz alanları, 1.930 hektarını orman, 1179 hektarını hazine arazisi oluşturmakta. 872 hektarı ise özel arazi konumunda” dedi. Tabiat Parkı’nda 4 adet endemik bitki, 652 tür farklı bitki bulunduğunu, 86 kuş türü ile 16’sı koruma altında olan 671 deniz canlısı bulunduğunu belirten Namlı, “Tabiat Parkı yöre ekonomisine yıllık 81 milyon lira katkı yapmaktadır. Örneğin deniz börülcesinin yıllık 270 bin lira ekonomik katkısı vardır” dedi. Ayvalık’ta yaşanan çevre sorunları konusunda da heyeti bilgilendiren Namlı, “Ayvalık ile AliBey Adası’nı birleştiren yolun dolgu olması nedeniyle körfez sirkülasyonu olumsuz etkilenmektedir. Karaayıt ve Ovacık madenlerinin  ve Kozak yöresi çevresel sorunlar içinde yer almaktadır. Bir de Tabiat Parkı RES tehdidi altındadır” dedi. ÇYDD’liler Ali Bey Adası’nda Rahmi Koç Müzesi ve ilçe merkezindeki Taksiyarhis Kilisesi’ni gezdikten sonra ÇYDD Ayvalık Şubesi’nde Çağdaş yaşamlılarla toplantı yaptı.

429 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri