AYVALIK’TA HÜKÜMETE YENİ KONAK
Tarih : 2014.11.27  09:12:24
Ayvalık Atatürk Caddesi üzerinde 1955 yılından bu yana hizmet veren Hükümet Konağının ilçenin farklı bir noktasında yeniden yapılması planlanıyor

Ayvalık Hükümet Konağının ilçenin farklı bir noktasında yeniden yapılması gündemde. Hükümet Konağı yapılacak yeri belirlemek için İlçe Tapu ve Mal Müdürlükleri çalışma yapıyor. 1.321 metre kare alanda, 59 yıl önce inşa edilen 2 katlı binanın birimler için yeterli gelmemesi nedeniyle bu kararın alındığı öğrenildi.

Ayvalık’ta hükümet konağı yapılmaya elverişli hazine arazilerini belirlemek üzere çalışmalar sürdüğünü belirten Kaymakam Namık Kemal Nazlı, “Tüm birimleri bir çatı altına toplamak ve vatandaşların binada gerekli tüm işlerini halledebilmeleri için Ayvalık’ta yeni hükümet konağı arayışları başladı. Çalışmalarımız devam ediyor. Tapu Müdürlüğü ve Mal Müdürlüğüne görev verildi. Yer arayışları önümüzdeki günlerde sonuçlanacak. Bütün kurumları bir araya getirmek ve vatandaşımıza daha güzel hizmet vermek amaçlanıyor. Şehir içi Trafiğin gerek insan gerek araçlar açısından daha iyi olması önemli. Kamunun tek çatı altında toplanması ve dışarıya taşınması bu bölgeyi rahatlatır” dedi. 

“KAYMAKAMLIK MAKAMINI BOŞALTMAYABİLİRİZ”

Kaymakamlık makamı ve Yazı İşleri Müdürlüğünün bulunduğu binanın boşaltılıp, yeni hükümet konağına mı geçileceği sorusuna ise Kaymakam Nazlı, “Boşaltmayabiliriz. Bu konuyu henüz düşünmedik. Burayı boşaltmamız demek, sokağın yine pejmürde olması demek” dedi.

Uzun yıllar Hükümet Konağı binasında bulunan Nüfus Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim binasının alt katında hizmet verirken Hükümet Konağı Binasında Tapu ve Kadastro Müdürlükleri, Mal Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Dernekler Masası bulunuyor.

392 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri