BURHANİYE’DE ÇİFT TIRNAKLI HAYVANLAR İÇİN ŞAP UYARISI
Tarih : 2014.11.28  09:33:46
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, yörede 5 bin 150 sığırın şap hastalığına karşı aşılandığını açıkladı

İlçe Müdürü Erdal Aldağ, imzasıyla yapılan açıklamada, 31 Aralık 2014 tarihine kadar büyükbaş hayvanlarına şap aşısı yaptırmayan vatandaşlar için cezai işlem yapılacağı bildirildi.

Açıklamada, “Büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde görülen en önemli hastalıklardan birisi Şap virüsü hastalığıdır. Şap virüsü hava yolu ile hayvandan hayvana çok hızlı bir şekilde yayılmaktadır. Hastalık hayvanların et ve süt verimlerini önemli ölçüde etkilemektedir. Tedavisi oldukça masraflı olan bu hastalıktan korunmanın en başlıca yolu ŞAP aşısı yaptırmaktır. İlçe Müdürlüğümüz bünyesince 2014 yılı sonbahar döneminde aşı kampanyası başlatılmış olup, ilçe genelinde 5 bin 150 büyükbaş hayvana şap aşılaması yapılmıştır. Kanuni zorunluluğu ve yapılmadığında cezai müeyyidesi olan şap aşısını yaptırmayan hayvan sahiplerinin 31 Aralık 2014 tarihinde bitecek olan süreyi göz önünde bulundurarak, aşılarını bir an önce yaptırmak için İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze başvurmaları önemle rica olunur.” dendi.

151 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri