TCG Ayvalık Mayın Gemisi Ayvalık’ta
Tarih : 2014.12.04  09:29:19
TCG Ayvalık Mayın Gemisi, NATO tatbikatı sonrası Ayvalık Limanına geldi. Çarşamba günü 09.30-16.00 saatleri ziyarete açılan ‘Ayvalık’ isimli mayın gemisine Ayvalıklar büyük ilgi gösterdi.

Ayvalık’ın ismini taşıyan,  55 metre uzunluğunda, son teknoloji ile donatılmış TCG Ayvalık Mayın Gemisi, Sabah 07.30’da Ayvalık Liman İşletme Binası iskelesine bağlandı. Çarşamba günü halkın ziyaretine açılan geminin Arama Tarama Filotillası Komutanı Dz. Binbaşı Kürşat Kurnaz ve 2. Arama Tarama Filotillası Komodoru Dz. Albay Hakan Taşkıran, Kaymakam Namık Kemal Nazlı, Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve İlçe Garnizon Komutanı Albay Aydın Nazlı’yı ziyaret etti.  Sahil Güvenlik 80 Bot Komutanı Kıd. Üstğm. Yasin Çevik’in eşlik ettiği ziyaretlerde, Mayın Gemisinin armaları bulunan şapkalar Kaymakam, Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanına hediye edilirken geminin özellikleri hakkında bilgi verildi.

360 DERECE DÖNEBİLİYOR, 270 METRE DERİNLİKTEKİ MAYINI YARIM SAATTE İMHA EDİYOR

Erdek Üssündeki mayın gemi filosunun A sınıfı gemilerinden olan TCG Ayvalık Mayın Gemisinin kendi çevresinde 360 derece dönme ve yan yan gidebilme gibi manevra gücüne sahip olduğu, 270 metre derinlikte yarım saat içinde mayın imha edebildiği öğrenildi. Türkiye'nin ev sahipliğinde NATO ve çok sayıda ülkeden gözlemcilerin katılımıyla, 21-30 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen Nusret 2014 Tatbikatına katılan TCG Ayvalık Mayın Gemisinin yeni görevinden önce Ayvalık’a gelmesi, Ayvalıklıları da sevindirdi. Gemiyi 2 saat içinde yaklaşık 100 kişinin gezdiği öğrenildi.

BALIKESİR’İN 5 İLÇESİ 5 MAYIN GEMİSİNE İSMİNİ VERDİ

Deniz Filomuzdaki Mayın Tarama gemilerinden 5’inin isimlerini Balıkesir’in ilçelerinden aldığını (Erdek, Edincik, Akçay, Edremit ve Ayvalık)  kaydeden 2. Arama Tarama Filotillası Komodoru Dz. Albay Hakan Taşkıran, Belediye Başkanı Rahmi Gençer’e yapılan ziyaret sırasında, “TCG Ayvalık, ilçenizin ismini taşıdığı için Ayvalık halkına gemiyi tanıtalım dedik. Gemi ilk defa Ayvalık’a geliyor” dedi. Geminin 2007 yılından bu yana hizmet verdiğini kaydeden Tarama Filotillası Komutanı Dz. Binbaşı Kürşat Kurnaz ise, “Genç bir gemi. Akdeniz’de en üstün teknolojiye sahip bir gemi. Cunda’nın güneyine demirleyecektik ama iskeleyi görünce yanaşabileceğimizi gördüğümüz için geldik. Ayvalık’ı Ayvalık’a getirdik” dedi.

CUMHURİYET’TEN BU YANA 3 MAYIN GEMİSİNE AYVALIK ADI VERİLMİŞ

TCG’nin Cumhuriyet ‘ten bu yana Ayvalık ismi verilen 3. Mayın Gemisi olduğunu öğrenen Başkan Gençer, “Ayvalık isimli uçağımız var. Ayvalıklılar aralarında para toplayarak 1928 yılında Sahil Güvenlik için gözetleme uçağı almış. İsmini Güzel Ayvalık uçağı koymuşlar. Görevini tamamlamış uçak. Resimleri var sadece. Ama Ayvalık isimli mayın gemilerini hatırlamıyorum. TCG Ayvalık Mayın Gemisini Ayvalık’ta görmeyken çok mutluyum. Çok önemli bizim için” dedi. Gemide verilen öğle yemeğine ilçe protokolü ile birlikte katılan Kaymakam Namık Kemal Nazlı ise, “Deniz Kuvvetlerine böyle bir imkanı sağladığı için teşekkür ediyorum. Son teknoloji Mayın Tarama gemimizi Ayvalık’ta görmek çok mutlu etti” dedi. 

980 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri