"LAİK EĞİTİM ÖLDÜ"
Tarih : 2014.12.12  09:49:21
ÖĞRETMEN SENDİKALARI EĞİTİMİN TABUTUNU TAŞIDI.

Eğitim-İş, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen Ayvalık Temsilcilikleri, hükümetin öğretmene rotasyon girişimlerinden karma eğitimin kaldırılmasına yönelik politikaları ile Eğitimin dini kurallara göre düzenlenmesi ve performans sistemine karşı, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Laik, bilimsel, çağdaş eğitimin öldüğünü belirten Öğretmen sendikaları temsili tabut ve siyah çelengi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binası önüne bıraktı.

Hükümetin eğitim politikaları ve 19. Milli Eğitim Şurasında alınan kararlar yurt genelinde olduğu gibi Ayvalık'ta da tartışmalara yol açtı.  Öğretmen Sendikaları uygulama ve kararlara tepki gösterdi. Çarşamba günü saat 16.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen Eğitim-İş, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen Ayvalık Temsilcilikleri ortak bir açıklama ile hükümeti protesto etti. Sendikalara Belediye-İş, Türk Sağlık-Sen, Emek Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Pir Sultan Abdal Derneği, TÜRKAV ve Tabiat Platformu temsilcileri ve vatandaşlar da destek verdi.

"ÖĞRETMENLER BOYUN EĞMEZ, ÖĞRETMENLER DERS VERİR"

'Karanlığa teslim olmayacağız, Onurlu gelecek, onurlu eğitim, yandaş sendika istemiyoruz, gericiliğe teslim olmayacağız' diyen Öğretmen Sendikaları temsilcileri, AKP ve Yandaş sendika diye nitelendirdikleri Eğitim Bir-Sen'i alkış ve ıslıklarla protesto etti.  Temsilciler, "Öğretmenler boyun eğmez, öğretmenler ders verir. bu sefer dersimizi bize saldıran AKP hükümetine vereceğiz" dedi. 

488 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri