EDREMİT’TE ‘RABİA’ KRİZİ!
Tarih : 2014.12.16  09:40:58
Edremit’te sık sık ilginç olaylarla gündeme gelen Edremit Devlet Hastanesi'nde şimdi de ‘Rabia’ krizi yaşanıyor.

  Edinilen bilgiye göre, sağlık çalışanı M.B.A, geçen yıl acil serviste nöbetteyken bilgisayarının masaüstüne ‘Rabia’ işareti koydu. Aynı işareti sosyal paylaşım sitesine de koyan M.B.A. hakkında hastane yönetimi tarafından ‘Rabia’ işaretinin terör işareti olduğu ve bu işareti kullanmanın suç olduğu iddiası ile idari soruşturma açıldı. M.B.A, savunmasında, ‘Rabia’ işaretini ilk defa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekilleri, sanatçılar ve futbolculardan gördüğünü, bu işaretin suç olduğunu bilmediğini söyledi. 
  SORUŞTURMA SONRASI MOBBİNG İDDİASI
  İlginç soruşturma ilçede büyük şaşkınlığa sebep olurken, bu kez hastane idarecilerinden bir kişinin M.B.A’ye psikolojik baskı uygulamaya başladığı ileri sürüldü. M.B.A, Rabia olayından 2 gün sonra, sebepsiz şekilde, hiçbir uzmanlık belgesi olmamasına rağmen acilden röntgen servisinde, ardından santralde görevlendirildiğini, 48 saat nöbet tutturulduğunu belirterek, kendisine mobbing uygulandığı iddiasıyla yetkililer hakkında BİMER’e şikayette bulundu.
  Hayatı ‘Rabia’ sonrası kararan sağlık çalışanı, ‘Rabia’ işareti ile ilgili hala kendisine cevap gelmemesinin yanında, mobbing ile ilgili BİMER’e yaptığı şikayetinin nedense Kamu Hastaneler Birliği tarafından çok kısa sürede sonuçlandırıldığını, bu şikayetini çekmesi için müdür yardımcısı tarafından baskı gördüğünü iddia etti.
  Hastane yetkilileri, bir yıldan bu yana soruşturması süren bu konuda açıklama yapmanın uygun olmayacağını belirtti.

838 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri