- BELEDİYE ARAÇLARI UYDUDAN İZLENEBİLECEK
Tarih : 2014.12.17  10:00:32
-Edremit Belediyesi tarafından belediye birimlerinin daha etkin ve verimli çalışmasını sağlamak amacıyla hizmet araçlarına araç takip sistemi kuruldu.

Belediye Başkanı Kamil Saka, “Araç takip sistemi ile belediyemiz hizmet araçlarını bir merkezden yönetiyor ve önemli ölçüde tasarruf sağlıyoruz” dedi. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’nın göreve başlamasından sonra kurumsal yapılanmada önemli uygulamalar hayata geçirilmeye devam ediyor. Edremit Belediyesi’nde hizmet araçlarının bir merkezden yönetildiği havuz sisteminden sonra araçlara takip sistemi kurularak hem zamandan hem de akaryakıttan önemli ölçüde tasarruf sağlanmaya başlandı. Kurulan sistemin etkin ve verimli bir şekilde araç takibi yapma imkanı sağladığını söyleyen Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, bu proje ile hizmetlerin yapılmasında zaman tasarrufu sağlanmaya başladığını, araçların yaptığı hızların izlenmesi nedeniyle de sürücü hatalarının en aza indirildiğini ve önemli ölçüde yakıt tasarrufunu sağlandığını ifade etti. Belediye Başkanı Kamil Saka, ilk aşamada toplu taşıma ve hizmet araçları başta olmak üzere 32 adet araca araç takip sistemi takıldığını belirtti. Saka,  “Büyükşehir uygulaması ile Narlı’dan Hacıarslanalar ve Bostancı Mahallesi’ne kadar büyük bir alana yayılan sorumluluk alanımızın her noktasına daha kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilmek için oluşturduğumuz havuz sistemi sayesinde hizmet araçlarımızın tek bir noktadan sevk ve idare edildiği bir sistem kurduk.  Şimdi de araçlarımıza yerleştirilen araç takip sistemi ile tüm araçların bir merkezden takip edilir ve yönetilir olmasını sağladık. Bu uygulama ile gereksiz kullanımların önüne geçerek, yedek parça ve akaryakıt tüketimi, insan gücü ve zamandan önemli ölçüde tasarruf sağlamaya başladık” dedi.

  Edremit Belediyesi Motorlu Taşıtlara Amirliği yetkilileri de “Bu sistem ile 7 gün 24 saat araçların işe başlama ve bitirme zamanlarının takibi yapılabiliyor. İş dışı seyahatlerin engellenmesini sağlayacak olan uygulama ile hizmet kalitesini artırmayı hedefliyoruz. Araçların günlük veya dönemlik toplam kilometrelerinin de kaydedilebildiği uygulamada detaylı raporlamalar sayesinde araçlar ve sürücüler üzerindeki denetim artırılarak, araçların çalınması veya kaybolması halinde kolaylıkla bulunmaları sağlanıyor. Ayrıca kötü araç kullanımının önüne geçilerek, yedek parça ve yakıttan önemli oranda tasarruf sağlanıyor. Trafik kurallarına daha çok uyulacak olan uygulama, olası kaza veya acil durumda alarm göndererek kaza riskini düşürebilecek” dediler.

230 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri