SAKA "ZEUS EDREMİTLİ"
Tarih : 2014.12.18  09:51:00
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve Belediye meclis üyeleri Altınoluk Mahallesi’nde bulunan Antandros Antik Kenti kazı alanında incelemelerde bulundular.

Belediye Başkanı Kamil Saka, "Tanrılar tanrısı Zeus Edremitli. Edremit topraklarında Kartal Çimin'nde doğmuş, Kartal Çimin' de çeşmede yıkanmış." dedi. 

  Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından Belediye Meclis üyeleri ve siyasi parti ilçe başkanları için Altınoluk Mahallesi’nde bulunan Antandros Antik Kenti kazı alanına inceleme gezisi düzenlendi. Altınoluk Akçam Otel’de kahvaltının ardından Antandros kazı alanına geçen Başkan Saka ve Meclis üyelerine Antandros Derneği yetkilileri tarafından antik kent ve kazılar çalışmaları hakkında bilgi verildi. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, 2700 yıllık geçmişe sahip olan Antandros Antik Kenti’nin Anadolu’nun ve Avrupa’nın tarihine ışık tutacak önemli bir değer olduğunu belirterek, "Tanrılar tanrısı Zeus Edremitli. Edremit topraklarında Kartal Çimin' de doğmuş, Kartal Çimin' de çeşmede yıkanmış. Anası babası yemesin diye Kartal Çiminde yıkadıktan sonra Olympos Dağına atılmış. Bunlar dünyada ilk yazılı destan olan İlyada da Homeros' un yazdığı şeyler. Bunun gibi en önemli değerlerimizden bir tanesi de Antandros" dedi.

  Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka “Edremit Belediyesi olarak Antandros’un tarih, kültür ve turizm açısından bölgemizin yükselen değeri olduğunun ve bizlere gelecek nesillere aktarılmak üzere emanet edildiğinin bilincindeyiz. Geçmişine sahip çıkmayan nesillerin geleceği doğru kuramayacağı düşüncesi ile yaklaşık 15 yıldır büyük bir emek ve özen ile ortaya çıkarılan Antandros Antik Kenti’nde ki çalışmalara destek olmayı hem bir görev, hem de geleceğe yönelik bir sorumluluk olarak görüyoruz. Dünyanın ilk güzellik yarışmasına ev sahipliği yapan ve Roma kentinin kurucusu Aeneas’ın gemilerini inşa ettiği Antandros, ülkemiz ve bölgemiz turizmine ciddi bir ivme kazandıracaktır. Bu öngörü çerçevesinde Antandros’un en kısa sürede ören yeri statüsünü alıp, turizm açılması için belediyemiz imkanları ölçüsünde katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi. Başkan Saka, Avrupa medeniyetini Yunanlılar kurdu tezini çürütebilmek için Antandros’tan İtalya’ya giderek Roma kentini kuran Aeneas’ın daha iyi tanıtılması gerektiğini de ifade etti.

600 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri