HZ. MEVLANA KARESİ'DE ANILDI
Tarih : 2014.12.19  09:47:31
Karesi Belediyesi, düzenlediği sema gösterisi ve lokma hayrı ile Hz. Mevlana'yı vuslatının 741'nci yıldönümünde andı.

Hz. Mevlana'nın 'ne olursan ol gel' diyerek evrensel bir mesaj verdiğini söyleyen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Konya nasıl Mevlana'yı dünyaya tanıttıysa biz de Karesi'yi tanıtmak istiyoruz" dedi.

Karesi Belediyesi, Hz. Mevlana'nın 741'nci vuslat yıldönümü nedeniyle Karesi AVM'de Dem-i Aşk Sema Gösterisi düzenledi. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın da katıldığı sema gösterisini, salonu dolduran Balıkesirliler coşkuyla takip etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte sahne alan Dem-i Aşk ekibi, sema gösterilerinin yanı sıra tasavvuf müziği ile konuklara unutulmaz bir akşam yaşattı.

EVRENSEL MİRAS

Gecenin sonunda sahneye gelerek, Dem-i Aşk Grubu'na çiçek takdim eden Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Hz. Mevlana'nın 741 yıl önce Anadolu'da halka birlik olmayı öğütlediğini ifade ederek, "Hz. Mevlana, Anadolu'da çok farklı milletlerden gelen insanlara 'ne olursan ol gel' diyerek tarihimizin en önemli konuşmalarından birini yapmıştır. Mevlana, verdiği birliktelik ve hoşgörü mesajları ile bizlere büyük bir miras bırakmıştır. Bize bırakılan bu evrensel miras geleneklerimiz sayesinde bugüne kadar yaşamıştır" dedi.

KARESİ'Yİ ANLATTI

Karesi Belediyesi olarak Şeb-i Arus'u ve Mevlana kültürünü en etkili bir şekilde ilçede yaşayan vatandaşlara yansıtmak istediklerini ifade eden Başkan Yücel Yılmaz, "Birlikteliğimizin eskiden olduğu gibi devam etmesini istiyoruz" dedi. Karesi'nin 1300 yıllık bir tarihi olduğunu kaydeden Başkan Yılmaz, "Karesi, Hüdaverdi Eyaleti'nin Kara İsa Bey'den bize kalan, 1300 yıllık bir yerleşimin olduğu bölge. Konya nasıl Mevlana'yı dünyaya tanıttıysa biz de Karesi'yi tanıtmak istiyoruz" açıklamasında bulundu. Karesi Belediyesi, Vuslat Yıldönümü nedeniyle ayrıca Zağnos Paşa Camii'nde lokma hayrı yaptı, Kuran-ı Kerim tilaveti ve mevlit düzenledi.

167 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri