TİK, EGE TURİZMİNİ UTRECHT’TE TEMSİL EDİYOR
Tarih : 2015.01.15  10:13:42
ünyanın önemli turizm fuarları arasında yer alan ve bu yıl 44‘üncüsü düzenlenen 2015 Uluslararası Vakantiebeurs Utrecht Turizm Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.

13 ocakta açılan ve 18 ocakta sona erecek fuar için daha ilk günden itibaren Türkiye’deki turizmcilerin yoğun katılım göstermesi dikkat çekti. 
Türkiye'nin bin 300 metrekarelik alanda temsil edildiği fuarda, Türkiye’den 42 kurum stant açtı. Ege Bölgesi’nden Bodrum, Muğla, Çeşme gibi önemli destinasyonlara ek olarak, TUROB, TÜROFED, TÜRSAB’ın, yanı sıra Ege’nin en önemli turizm sektör derneği olan Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği de (ETİK) stant, tanıtım ve imaj ürünleriyle birlikte yer alarak, İZKA ile birlikte Utrecht’e çıkarma yaptı. Fuara, ETİK Yönetim Kurulu üyelerinden Sadun Alp, Gökhan Angın, Haluk Alay ve Özgür Ardil katılarak, 8 bin 500 yıla sahip İzmir’in Hollanda ve Belçika Pazar paylarından, özellikle de Hollanda pazar payını artırmak adına tanıtım çalışmalarına bu fuarda devam ettiler. Ayrıca, İzmir Valisi Mustafa Toprak ETİK standına ziyaret ederek, ETİK Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte fuar hakkında fikir alış verişinde bulundu.
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Utrecht 2015 Turizm Fuarı hakkında değerlendirmelerde bulundu. İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın bu fuara katılmasından dolayı kendisine teşekkürlerini sunan Mehmet İşler, fuara katılımın oldukça yoğun gerçekleştiğini söyledi. Ayrıca İşler, İzmir’in ilk defa bir fuarda çok iyi organize olduğunu ifade ederek, 2015’te Hollanda İzmir pazarından yaklaşık yüzde 5 oranında artış beklediklerini anlattı.

İZMİR TANITIMINI VALİMİZLE BİRLİKTE YAPMAYA BAŞLADI
ETİK Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, ilk olarak konuşmasına İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın Utrecht 2015 Turizm Fuarı’na katılmasıyla ilgili düşüncelerini paylaşarak başladı. Mustafa Toprak’ın katılımının İzmir’in tanıtımı açısından çok önemli olduğunu söyleyen İşler, “İzmir’in tanıtımını İzmir Valisi Mustafa Toprak ve devlet sektörü el ele, birlikte yapmaya başladı. Sayın valimiz, daha önce de Travel Turkey Fuarı’na katılmıştı. Şimdi ise kendisini turizm fuarları açısından büyük önem teşkil eden Utrecht Fuarı’nda görmekteyiz. Ege ve İzmirimizin olmazsa olmazlarından ve en önemli sektörlerinden olan turizmin tanıtımının Sayın Valimiz tarafından destek görmesi, biz turizmin önde gelen kişilerini sevindirmekte ve umutlandırmaktadır. Ege ve İzmir turizminin kalkınmasında ve gelişmesinde kendisinin ve devletimizin desteğini almaya çok ihtiyacımız var. Verdiği bu destekten ötürü Sayın Valimiz Mustafa Toprak’a teşekkürlerimi sunuyorum” 

İLK KEZ İZMİR’İ BU KADAR ORGANİZE GÖRDÜM
ETİK Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, fuara katılımın oldukça yoğun olduğunu, İzmir’in bu fuarda çok iyi organize olduğunu söyledi. ETİK Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, “Yıllardır yurt dışı fuarlarına katılıyorum. İlk defa İzmir’i ilçeleriyle birlikte bu kadar organize olmuş gördüm. Bunda ETİK ve İZKA’nın katkısı gerçekten çok büyük. ETİK’in standına ek olarak İzmir, Smyrna ismiyle ve Cruise turizminden esinlenerek gemi tasarımlı müstakil bir stantla temsil edildi. Konaklama tesislerine ek olarak Ticaret Odası, İZKA, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sunexpress ve İlçe belediyeleri temsilcileri vardı. İlk gün olmasına rağmen katılım oldukça yoğun gerçekleşti. Katılımdan ötürü oldukça mutluyum” ifadelerini kullandı.

2015’TE HOLLANDA PAZARINDAN YÜZDE 5 ARTIŞ BEKLİYORUZ
Hollanda’nın ülkemizin ve İzmir’in önemli ana pazarlarından biri olduğunu ve 2015 yılında Hollanda pazarından yaklaşık yüzde 5 oranında artış beklediğini belirten Mehmet İşler, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Türkiye’nin ana pazarlarından biri olan Almanya pazarından sonra Hollanda ve Belçika pazarı önem taşımaktadır. Ayrıca, her sene Ege’ye Hollandalılar’ın ilgisi artmaktadır. Bu anlamda ETİK, firma kalkınma ajansıyla beraber Utrecht Hollanda Turizm Fuarı’nda bir araya gelmiştir. 2014 yılı İzmir Hollanda’dan İzmir’e gelenlerin sayısı 87 bin kişiydi. 2013 yılı verilerine göre bu sayı kişi sayısı bakımından 10 bin artış gösterdi. Bu yükselmeyle birlikte hava yolu girişleri de yüzde 12,6 oranında yükselme gösterdi. Bu bilgiler ışığında bu sene Hollanda pazarından yaklaşık yüzde 5 oranında artış bekliyoruz.”
Öte yandan, Utrecht Fuarı’na toplam 120 bin ziyaretçinin katılması bekleniyor.

438 kez okundu
Diðer Ekonomi Haberleri