FIRINLARA ZABITADAN DENETİM
Tarih : 2015.01.16  09:53:23
Burhaniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Burhaniye’de ki ekmek ve simit fırınlarını denetledi.

Burhaniye Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından halkın güvenli ve sağlıklı bir şekilde alışveriş yapabilmesi için gıda maddesi imalatı yapan iş yerlerine, rutin olarak denetim yapılıyor. Denetimlerde iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, yangın söndürme aleti kontrolleri, genel temizlik ve hijyen kuralları, fiyat tarifesi, ruhsatın vasfının koruyup korunmadığı, ölçü tartı aletleri muayene kontrolü, 5510 sayılı kanununa göre iş yerinin SGK’lı personel kontrolü, açıkta gıda maddesi satışı kontrolü gibi hususlara dikkat ediliyor.

Sofralarımızın vazgeçilmezi olan ekmek tüketimi konusunda titiz davranan ve bu konu hakkında denetimlerini sıkı tutan Burhaniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde de Burhaniye’de bulunan bütün ekmek ve simit fırınlarını denetleyerek, denetimlerini gerçekleştirdi. Sıkı bir denetimden geçen fırınlarda ise kanunlara aykırı herhangi bir işlem bulunmadı.

Burhaniye Belediyesi Zabıta Müdürü İsmail Aktaş ise denetimler hakkında; “vatandaşlarımızın sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir ortamda alış verişlerini yapabilmeleri için iş yerlerine denetimlerimizi rutin olarak yapıyoruz. Özellikle gıda maddesi üreten ve satan iş yerlerinin denetimlerine ağırlık veriyoruz” dedi. Ayrıca Zabıta ekiplerinin belirli programlar halinde denetimlerine devam edeceğini belirten Aktaş kurallara uyan iş yerlerine de “vatandaşlarımız adına teşekkür ediyoruz” dedi.

 

192 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri