Şimşek "Çatı katında efendilik etmeyeceğiz"
Tarih : 2015.01.23  09:15:08
Balıkesir Süt Üreticileri Birliği Başkanı Cihat Şimşek, Ziraat Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı. Cihat Şimşek, seçildiği takdirde ilk resmi iş olarak Altıeylül Ziraat Odası'nı kuracağının sözünü vererek, "Çatı katında efendilik yapmayacağız ve Ziraat Odasını çatı katından halka indireceğiz" dedi.

MUHTARLARDAN CİHAT ŞİMŞEK'E DESTEK SÖZÜ

Balıkesir Süt Üreticileri Birliği Başkanı, Ulusal Süt Konseyi Denetim Kurulu üyesi aynı zamanda Ak Parti Karesi Belediyesi meclis üyesi Cihat Şimşek, 1 Şubat'ta yapılacak olan Ziraat Odası Başkanlık seçiminde başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Balkonuk Center'da Ziraat Odası delegeleri, çok sayıda birlik üyesi ve mahalle muhtarlarının da katıldığı toplantıda, Altıeylül Muhtarlar Dernek Başkanı Şeref İnceboy, Karesi Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı adına Cengiz Sandıkçı, Balıkesir Et Birliği adına Erdoğan Atalay, Karesi Çiftçi Malları Koruma Meclisi adına Orhan Efe, Balıkesir Süt Birliği adına Hasan Dündar ve Altıeylül Çiftçi Malları Koruma Meclisi Başkanı Şaban Efsen kürsüye çıkarak Cihat Şimşek'e destek sözü verdi.

ALTIEYLÜL ZİRAAT ODASINI KURACAĞIZ

Delege, muhtar ve birlik başkanlarının konuşmalarının ardından kürsüye çıkan

Cihat Şimşek, uzun yıllardan bu yana Ziraat Odası'nda görev yapan başkana yaptığı ya da yapamadığı hizmetlerin neler olduğunu göstermek için aday olduğunu açıkladı.

Hep beraber kutlu bir yola yürüdüklerini vurgulayan Şimşek, "Ülkemizde yapılan her iş, oda, dernek ve birlikler kanunlar çerçevesinde yürütülmektedir. Seçimin hemen arifesinde mevcut Ziraat Odası'nın yönetim kurulu üyeleri, Altıeylül bölgesinde görev alan arkadaşların tamamını meclisin içinden çıkarttı ve odanın da ismini Balıkesir Karesi Ziraat Odası şeklinde değiştirdi. Altıeylül bölgesindeki çiftçilerimizi yok saydılar. Biz yok sayılan arkadaşlarımızın da sesi olmak için aday olduk. Allah nasip eder de sizlerle beraber bu kutlu yürüyüşte zafere ulaştığımızda ilk yapacağımız resmi işlem Altıeylül Ziraat Odası'nı kurmak olacak. Çünkü Ziraat Odası'nın kanunda 'ziraat odaları ilçe düzeyinde teşkilatlanır' diye madde var. Ancak mevcut arkadaşlar kanunu hiçe sayarak hareket ettiler. Sadece ve sadece yönetimde olduğumuz takdirde bu işlerin gerçekleşeceğini bizde çok iyi biliyoruz" dedi.

TRAKTÖR ÜCRETİ ALINMAYACAK
HERKESE EŞİT DAVRANACAĞIZ

Balıkesir Süt Üreticileri Birliği'nde 6 yıldan bu yana yaptığı çalışmalarla kendilerini kanıtladıklarını söyleyen Cihat Şimşek, "Burada yaptığımız çalışmalardan aldığımız tecrübeyle uyuyan Ziraat Odasını; sizlerin işletmenize gelip ziyaret eden sıkıntılarını dinleyen ve çözüm arayışına giren bir ziraat odasına dönüştüreceğiz. İnsanlar bedeller ödüyor ve haklı olarak karşılığını almak istiyor. Biz Ziraat Odasını herkese hakkını veren bir kuruluş haline getirmek istiyoruz. Çiftçi belgesi ücretlerinde herkese eşit davranacağız. Şu anda traktörü olan çiftçilerimiz, ücret vermemek için odadan traktörlerini saklıyor. Biz yönetim kurulumuzla beraber, hiçbir çiftçimizden traktör ücreti almayacağız" dedi.  

ZİRAAT ODASINA HERKES ULAŞABİLECEK!

Şimşek, "Köylü milletin efendisidir ama şu anda Ziraat Odası'nın temsilcileri gibi Balıkesir'in merkezinde yüksek binalarda sizlere efendilik etmeyeceğiz. Ziraat Odasını çatı katından aşağıya indireceğiz ve herkesin ulaşabileceği bir ziraat odası haline getireceğiz. Bütün bu çalışmalarımızı yapabilmek için sizin gibi dostlarımızı beraber yürümeye davet ediyorum" diye konuştu.     

299 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri