DEVELER KIRAN KIRANA YARIŞTI
Tarih : 2015.01.27  08:54:54
Burhaniye’de, 11. Uluslararası Burhaniye Zeytin Zeytinyağı ve Hasat Festivali kapsamında düzenlenen deve güreşlerinde büyük heyecan yaşandı. Ege ve Marmara bölgelerinden gelen develerin katıldığı güreşler de 150 deve arenaya çıkarken, güreşlere katılan yaklaşık 10 bin vatandaş güzel havada piknik yaparak güreş izledi.

Festivale onur konuğu olarak katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, arenada binlerce vatandaşı selamladı. Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal tarafından geleneksel poşu bağlanan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Başkan Uysal ile birlikte güreş arenasını turlayıp halkı selamladı. Türkiye’nin dört bir tarafından deve güreşlerini izlemeye gelen binlerce vatandaş Büyükşehir belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a sevgi gösterisinde bulundu.  Protokol tribünündeki yerinden güreşleri heyecanla takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, çok sayıda televizyon kanalına röportaj verdi. Burhaniye’deki zeytin ve zeytinyağı hasat festivali ve deve güreşleriyle ilgili düşüncelerini dile getiren Ahmet Edip Uğur, bu yıl 11.’si düzenlenen festivalin son derece güzel ve yararlı geçtiğini belirterek Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal’ı kutladı. Büyükşehir Belediyesi olarak desteklerini her zaman sürdüreceklerini ifade eden Başkan Uğur, zeytin sineği ile yaptıkları mücadelenin olumlu sonuçlarının artarak devam ettiğini vurguladı.

 Burhaniye de, yaklaşık 4 yıldan bu yana hava muhalefeti yüzünden yapılamayan deve güreşleri, bu yıl adeta bahar havasında yapılırken, büyük heyecan yaşandı. Kıran kırana güreşlerde, develer seyircilere coştururken, pek çok vatandaş da mangal başında güreş izledi. Bazı develer rakiplerini yıkarken, bazı develeri de görevliler ayırmakta güçlük çekti. Güreşleri Burhaniye Kaymakamı Osman Yenidoğan, ile Balıkesir AKP Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ve Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal da izledi. Güreşlerde kupa almaya hak kazanan develerin sahiplerine saha içinde ödülleri verildi. Katılımcılara teşekkür eden Burhaniye deveciler derneği 2.Başkanı Sadık Varol,” 3-4 yıldan beri hava muhalefeti yüzünden  Burhaniye de bir türlü deve güreşlerini yapamıyorduk. Geçen sene kısa sürede olsa yağmur yağarken güreş yapmıştık. Ama, bu gün havamızı yakaladık. Umarım ki seyirciler de bu deve güreşlerinden memnunlardır. Seyirci, Burhaniye deve güreşlerini özlemiş. Bu da, yaklaşık 10 bin seyirci olduğunu gösteriyor. İnşallah, deve güreşi sakatsız bir şekilde sürüyor. Temennimiz, en iyi şekilde deve sezonunu kapatmak. Burhaniye’miz de şu anda Ege, Marmara ve Bodrum tarafından Antalya tarafından 150 adet devemiz vardır. Katılanlara teşekkür ediyoruz” dedi. Güreşlere ilk defa geldiğini anlatan Ortaokul Öğrencisi Buğra Erdoğan da,” Deve güreşine ilk defa geliyorum. Dünden beri babam çok istedi. Bu gün de geldim. Daha yeni geliyorum. Deve güreşlerini çok sevdim” dedi.

542 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri