“ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ”
Tarih : 2015.01.28  09:41:12
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) tarafından düzenlenen geleneksel ‘esnaf sofrası’ isimli yemek davetine katıldı. Başkan Uğur, burada yaptığı konuşmasında, “Biz her zaman esnafımızın yanındayız” diyerek esnaf teşkilatına verdiği önemi dile getirdi.

Şoförler Odası’nda düzenlenen yemeğe Vali Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, (BESOB) Başkanı Fehmi Erdem, ilçe belediye başkanları ile oda başkanları ve daire müdürleri katıldı. Amaçlarının birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamak olduğunu söyleyen gecenin ev sahibi olan BESOB Başkanı Fehmi Erdem, esnaf deyince akla sadece ticaret yapan, alan-satan kişi profili gelmemesi gerektiğini söyledi. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı’na ‘esnaf sofrası’na katılımlarından dolayı teşekkür eden BESOB Başkanı Fehmi Erdem şunları söyledi;

“Geleneğimizde esnaf ve sanatkâr demek ticaret yapan, alan-satan, sadece ekonomik faaliyette bulunan insan demek değildir. Bizim millet ve medeniyet ruhumuzda esnaf ve sanatkâr gerektiğinde askerdir, alperendir. Gerektiğinde cephede vatanını savunan şehittir, gazidir, kahramandır. Gerektiğinde asayişi tesis eden polis, gerektiğinde adaleti sağlayan hâkim, hakemdir. Gerektiğinde şefkatli bir ağabey, kardeştir. Türk tarihinden esnafı ve sanatkârı çıkartıp kaldığımızda bizi biz yapan, bizi millet yapan temelden, özden, ruhtan geriye hiçbir şey kalmaz. Bunun içindir ki Osmanlı Devleti’nde Osman Gazi’nin ahi usulüne göre kılıç kuşanması ile hayat bulan ve 6 asır boyunca süren ahilik kültürü, geleneği ve ahilik ahlakı Osmanlı’yı ayakta tutmuştur. Neredeyse 10 asırlık bu gelenek ve ahlak Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda ve bu günlere ulaşmasında hep öncü olmuştur. Bundan sonra da esnafımızın eli, kapısı,. Sofrası inşallah her daim herkese açık olacaktır. Esnafın sofrası hep içten, samimi ve yöreseldir. Biz de Sayın Valimize, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve kurum müdürlerimize Balıkesir’in Çerkez köylerinde özellikle Balıklı mahallemizde yapılan eski tatlardan Kaz Pilavımızı tattırmak ve tanıtmak amacıyla ana yemek olarak sunmayı tercih ettik. Bugün esnaf soframızda bir araya gelmemiz, sevinçleri çoğaltarak üzüntülerimizi azaltmak en büyük zenginliğimizdir. Beraberlik duygusuna sarıldıkça aşamayacağımız hiçbir engel söz konusu değildir. Bu esnaf sofrası da bunun en büyük göstergesidir. Esnaf soframıza değerli katılımlarınızla bizleri onurlandırmanızdan dolayı hepinize teşekkür ederim.”

 

BAŞKAN UĞUR: “ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, ‘esnaf sofrası’ davetinde yemekten önce yaptığı konuşmasında yemeği düzenleyen BESOB başkanı ve yönetimine teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi olarak esnafın her zaman yanında ve destekçisi olduklarını ifade eden Başkan Uğur, “Esnaf sofrasında bizi bir araya getiren başkanımıza teşekkür ediyorum, sağ olsun var olsun. Balıkesir’in 20 ilçesinden bütün oda başkanları, belediye başkanları ve bürokratların, daire müdürlerinin katıldığı birlik-beraberlik yemeğindeyiz. Biz de her zaman esnafımızın yanındayız. Yaptığımız işlerde her zaman esnafımızla istişare ediyoruz. Onların tavsiyelerini, tekliflerimizi alıp ona göre belediyedeki icraatları düzenliyoruz.  Bu akşam bizi bir araya getiren Oda başkanımıza teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun” dedi.

Balıkesir Valisi Mustafa Yaman da esnafların  hep kazancın yanında olmadıklarını, her zaman yardımsever ve dayanışma içinde olduklarını kaydetti.  Vali Yaman, “Devletimiz ve milletimiz hep esnafın yanında. Hep bir araya gelirsen bu şehrin çözemeyeceği hiçbir problemi olmayacak. Bizler de çalışmalara destek vereceğiz. Belediye başkanları durmak yok yola devam dediler esnaf da bu birlikteliği onun için sağladı. Bizler de çalışmaları hızlandıracağız” şeklinde konuştu.

Kazlı Pilav ikramıyla sona eren yemeğin ardından aynı zamanda Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı olan BESOB Başkanı Fehmi Erdem, konuklarını makamında ağırladı. Esnaf Sofrası Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı ve BESOB Başkanı ile diğer davetlilerin birlikte çekildiği hatıra fotoğrafı ile sona erdi. 

518 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri