ÇİFTE STANDARDA SON
Tarih : 2015.01.31  08:53:54
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi, A.Edip Uğur Başkanlığı’nda 1 maddelik gündemle olağanüstü toplandı. Toplu taşımada birlik -beraberliği sağlamak ve daha verimli hizmetler sunabilmek amacıyla oy birliği Büyükşehir toplu taşıma anonim şirketi kurularak çifte standarda son verildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinde, Pamukkale Üniversitesi ile Toplu Ulaşım Ana Planının değerlendirilmesi sonucunda Altıeylül ve Karesi İlçelerine hat ihdası yapıldığı, Balıkesir genelinde toplu taşımanın etkin ve verimli bir şekilde tek elden yönetilmesi ayrıca kart kullanımının tek bir sistemde “Balıkesir Şehir Kartı” olarak çalışmasına olanak sağlayacak şekilde toplu taşıma hizmetlerinin Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş’ye devredilmesi hususu görüşüldü.

Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Öğretim Görevlisi Dr. Taylan Engin, Plan ve Bütçe Komisyonu ile Ulaşım Komisyonlarında görüşülmesi için havale edilen gündem maddesi hakkında komisyon üyelerini bilgilendirdi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Pamukkale Üniversitesi arasında imzalanan protokol gereğince; Balıkesir İli Ulaşım Ana Planı hazırlanması kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar doğrultusunda Altıeylül ve Karesi ilçelerine hat ihdasları yapıldığını kaydeden Engin, Balıkesir genelinde toplu taşımanın daha etkin, erişilebilir, konforlu, sürdürülebilir, hızlı ve teknolojinin getirdiği bütün yenilikleri de içine alabilecek bir toplu taşıma hizmeti yapabilmesi için bu hizmetin tek elden yönetilmesi gerektiğini söyledi. Bu kapsamda il genelindeki toplu ulaşım hizmetleri Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş’ye devredildi. Plan ve Bütçe Komisyonu ile Ulaşım Komisyonları üyelerinin oy birliğiyle kabul edilen gündem maddesi Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nden de oy birliğiyle kabul edildi.

“Yeni Araçlar Mart Ayında Gelmeye Başlayacak”

Balıkesir’deki ulaşımı bilimsel veriler ışığından tek elden yönetmek istediklerini belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yeni sistemle ilgili şu bilgileri verdi: “Balıkesir'deki mevcut toplu taşıma araçları, otobüslerimizde daha önce bir uygulama vardı ama bu maalesef askıya alınmış. Vatandaşla şoför arasında bir para ilişkisi var. Biz istiyoruz ki; bu ulaşımı sağlıklı yapalım, güzel hizmet verelim. Onun için kaç yolcu taşınıyor, hangi saatte yoğunluk var, hangi durakta kaç kişi biniyor, kaç kişi iniyor biz UKOME'den bunu takip edelim. Bununla ilgili çalışmaya başladık. Balıkesir'deki halk otobüslerinin hepsi yeni otobüslerini sipariş ettiler. Engellilere uyumlu, klimalı, aynı zamanda içinde kameralar olan modern otobüsler gelecek. Balıkesir'de otobüs talebi çok oldu. Sanıyorum yeni otobüsler Mart ayında gelmeye başlayacak”dedi

Kampusa 60 Yolcu Kapasiteli Modern Araçlar Hizmet Verecek

Balıkesir Üniversitesi Kampus Hattına yeni sistemde 60 yolcu kapasiteli otobüslerin hizmet vereceğini kaydeden Başkan Uğur, “Kampüs hattında 14 yolcu taşıyan minibüs hattı vardı. Balıkesir Belediyesi'nin de körüklü otobüsleri vardı. Biz minibüsleri 60 yolcu taşıyan otobüsler haline getiriyoruz. Belediyemizin körüklülerini de çekiyoruz. Kampusa giden yeni araçlar engellilere uyumlu, klimalı, validatörlü, kameralı taşıt araçları olacak. Yani Avrupa'da nasıl toplu taşıt aracına biniliyorsa aynı şekilde Balıkesirlilerinde binmesi lazım. Bunların hepsi kontrollü olacak. Minibüsçülerle konuştuk. Onlar da memnuniyetle karşıladı. Biz istiyoruz ki; hem esnaf memnun olsun hem de vatandaş memnun olsun. Biz belediye olarak denetleyici ve düzenleyiciyiz. Biz buradan bir şey beklemiyoruz. Bizim aldığımız sadece validatörün masrafı” dedi.

“İnsanlar Toplu Taşıma Araçlarını Tercih Etsin “

Balıkesir’de toplu taşımayı yaygınlaştırmayı amaçladıklarını belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Şimdi halk otobüsü ile başladık. Toplu Taşıt Merkezi'nden otogara giden hat var, kampus hattı var. Taksi dolmuşçularla da görüşüyoruz. Yani istiyoruz ki hepsi denetimli, kontrollü olsun. Balıkesir'de insanımız toplu taşıma araçlarını tercih etsin. Paşaalanından, 52 Evlerden çarşıya arabasıyla gelip park yeri arayıp, uygunsuz park ederek trafiği de aksatmasın. Eğer biz toplu taşıt hizmetlerini sağlıklı yaparsak insanlar toplu taşıtı tercih eder. Şehir merkezinde park aramaz, arabası çekilmez, ceza ödemez. Amacımız bu” dedi.  

714 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri